Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Για την επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείου.

       Οι τελευταίες παρεμβάσεις του Σωματείου μας, οι πιέσεις πού ασκήσαμε, μπορούμε ευθέως να πούμε ότι έφεραν κάποια αποτελέσματα.
       Κατ' αρχήν παραδόθηκε μέρος του διωρόφου κτιρίου, όπου από την 5/11/12 λειτουργεί πλέον ο τελευταίας τεχνολογίας πολύτιμος και άκρως απαραίτητος ΓΡΑΜΙΚΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ, καθώς επίσης και η νέα σύγχρονη και μάλιστα τελευταίας γενιάς γ' camera, από την 16/12/12, ενώ παράλληλα παραδίδεται ο πολυκαθυστερημένος λόγω των χρονοβόρων ενστάσεων ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ και ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΣ εξοπλισμός της νέας πτέρυγας.
     Ως συνέχεια λοιπόν αυτών των προαναφερόμενων παρεμβάσεων, είναι και η χθεσινή συνάντησή μας με τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, όπου μέσα στην πληθώρα των προβλημάτων πού θέσαμε, επιμείναμε στην επίσπευση της διαδικασίας παράδοσης όλου του διωρόφου κτιρίου και στην χρηματοδότηση του Νοσοκομείου για την εκεί μεταστέγαση και λειτουργία, επιτέλους άμεσα σ' αυτό το χώρο, κάποιων σημαντικότατων υπηρεσιών πού σήμερα λόγω του σεισμού υπολειτουργούν και μάλιστα κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες.
        Πέρα όμως από τα προαναφερόμενα, η επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείο γενικά δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ότι το καλύτερο. Πολλά πράγματα δυστυχώς είναι ενταγμένα στον αυτόματα πιλότο:
  • Δεν λειτουργεί το Δ.Σ του Νοσοκομείου λόγω ελλιπέστατης σύνθεσης.
  • Δεν λειτουργεί το Επιστημονικό Συμβούλιο.
  • Δεν λειτουργεί ο Δντής Ιατρικής Υπηρεσίας λόγω λήξης της θητείας του.
  • Δεν λειτουργεί η Επιτροπή για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζόμενων.
ενώ παράλληλα υπάρχει σοβαρό έλλειμμα στην Οργάνωση και τεράστια δυσλειτουργία των Υπηρεσιών μας, πού απορρέει από τις τεράστιες ελλείψεις πού έχουμε και όχι μόνον.
         Για όλα αυτά τα ζητήματα, αξίζει να τονίσουμε ότι ως Σωματείο, έχοντας πάρει ήδη τις σχετικές αποφάσεις, προχωράμε στο αμέσως επόμενο διάστημα σε:
  • ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ για τα μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου, όπως είναι το ΚΤΙΡΙΑΚΟ, ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ κλπ άλλα ζητήματα.
  • Αλλά και ΣΥΣΚΕΨΗΣ με τούς υπηρεσιακούς παράγοντες για την καλύτερη ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των υπηρεσιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: