Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Δωρεά υγειονομικού υλικού στο Καραμανδάνειο της Πάτρας από Αυστριακή εθελοντική αποστολή

        Υλοποιήθηκε με επιτυχία η δωρεά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού προς το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών "Καραμανδάνειο", από μία εθελοντική Αυστριακή αποστολή, η οποία συνοδευόταν από συνεργείο της Αυστριακής τηλεόρασης, την περασμένη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015.
        Η ίδια Αυστριακή αποστολή είχε δωρίσει στο Καραμανδάνειο της Πάτρας υγειονομικό υλικό άλλες τέσσερις (4) φορές το 2014, τις 25 Μαϊου, τις 3 Ιουνίου, τις 24 Οκτωβρίου και τις 24 Δεκεμβρίου μαζί με Χριστουγεννιάτικα δώρα για τα νοσηλευόμενα παιδιά.
        Την αποστολή τότε είχε ευχαριστήσει με θερμά λόγια η κ. Σιάμου Κωνσταντίνα, Διοικητική Διευθύντρια του Καραμανδανείου.
        Την προχθεσινή αποστολή υποδέχθηκε η εκτελούσα χρέη Διοικήτριας, ως Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Καραμανδανείου, Κατερίνα Γατοπούλου μαζί με την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μαλαχάτη Σούλα, την Διεθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας Σιάμου Κωνσταντίνα, την Διευθύντρια Ακτινολογικού Κοντραφούρη Αθηνά και την Διοικητική υπάλληλο Τ.Ε. Τρίγγου Ολυμπία.
         Η κυρία Γατοπούλου τους καλωσόρισε στο μοναδικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Νοτιοδυτικής Ελλάδος, τους ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψή τους στην "όμορφη πόλη μας, την Πάτρα", για την δωρεά τους σε χρήσιμο υγειονομικό υλικό, επισημαίνοντας ιδιαιτέρως τις ευχές όλων για μία ασφαλή επιστροφή στην πατρίδα του οδηγού του Αυστριακού οχήματος κ. Erwin Schrumpf, ο οποίος υπήρξε μέχρι τελευταία στιγμή αγνοούμενος στην τραγωδία του Norman Atlantic και τελευταίος διασωθείς.
        Η κ. Γατοπούλου έκλεισε την ομιλία της στα Αγγλικά και στα Γερμανικά λέγοντας "όταν οι λαοί συμπαραστέκονται και στηρίζουν ο ένας τον άλλον, τότε γίνονται πιο δυνατοί", κάτι που άρεσε ιδιαιτέρως στους υπεύθυνους της Αυστριακής αποστολής.
         Με τη φροντίδα της κ. Μαλαχάτη, της κ. Σιάμου και της κ. Τρίγγου και με τη συνεχή μετάφραση στα Γερμανικά της κ. Κοντραφούρη, παρελήφθη και συστηματοποιήθηκε το δωρηθέν υλικό. Η κ. Κοντραφούρη τους ανέπτυξε την ιστορία του αείμνηστου Καραμανδάνη και του γιού του Μπέμπη Καραμανδάνη, στη μνήμη του οποίου ιδρύθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.
       Η στιγμή του αποχαιρετισμού υπήρξε ιδιαιτέρως εγκάρδια και από τις δύο πλευρές.
Aναδημοσίευση από το The Best.

Δεν υπάρχουν σχόλια: