Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Αμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ

        Ερμητικά κλειστές παραμένουν 100 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας εξ΄ αιτίας των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, με «λουκέτο» απειλούνται επιπλέον 100 κρεβάτια, όταν καθημερινά δεκάδες ασθενείς περιμένουν στις λίστες αναμονής.
      Το αποτέλεσμα είναι βαριά πάσχοντες να νοσηλεύονται διασωληνομένοι σε κοινούς θαλάμους, καθώς είναι αδύνατον -παρά την κρίσιμη κατάσταση τους- να βρεθεί ελεύθερο κρεβάτι έστω και σε άλλο νοσοκομείο.
       Την κατάσταση αυτή περιέγραψαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας,  Ανδρέα Ξανθό. 
      Όπως ανέφεραν απογοητευτική είναι η εικόνα και όσον αφορά στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), δεδομένου ότι  από τις 141 λειτουργούν μόνον οι 31 κλίνες. 
       Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι τα προβλήματα στις ΜΕΘ αποτελούν για το Υπουργείο Υγείας ζήτημα ζωτικής σημασίας που χρήζει άμεσης επίλυσης με την επαρκή στελέχωση όλων των κλινών που ήδη λειτουργούν.
     Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η ανάπτυξη νέων κλινών ώστε να εξαλειφθεί η λίστα αναμονής για εντατική νοσηλεία.
     «Προχωράμε σε έναν σχεδιασμό άμεσων προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ξανθός.
       Σε ό,τι αφορά το θέμα των ελλείψεων σε εξειδικευόμενους γιατρούς ΜΕΘ, ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή από το υπουργείο να δρομολογηθεί η σχετική προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων.
Aναδημοσίευση από ΤΑ ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: