Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Οργισμένοι στην απεργία οι υγειονομικοί

         Πανυγειονομική απεργία στις 8 Ιουνίου με πανελλαδική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), καθώς η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων είναι μη διαχειρίσιμη, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και των μεγάλων ελλείψεων, ενώ η μη επάρκεια σε κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών.
        Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ, επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των 190 εργαζομένων που απασχολούνταν σε αυτές μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει «τα δικά της παιδιά», αφού οι προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ.
        «Ακόμη, οι υπουργοί μαγειρεύουν τις λίστες. Στην έξαρση της γρίπης στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ ήταν πάνω από 80 ασθενείς, περιμένοντας να βρουν ΜΕΘ. Τώρα είναι πάνω από 30. Και οι πιθανότητες να χάσουν τη μάχη για τη ζωή εκτός ΜΕΘ τριπλασιάζονται», τονίζουν.
        Ακόμα επισημαίνεται ότι το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας, ενώ -σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης- φέτος μισθοδοτούνται 2.500 λιγότεροι υπάλληλοι στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρυσι και συνολικά την τριετία 13.500 λιγότεροι, ενώ αναμένεται να αποχωρήσουν στη διάρκεια της χρονιάς -προκειμένου να προλάβουν τις νέες δυσμενείς αλλαγές- περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι.
       Η κυβέρνηση καταφεύγει στις λύσεις του επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών, αρνούμενη να το μονιμοποιήσει.
       Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους να ανέρχονται στα 2 δισ. ευρώ και τη φετινή χρηματοδότηση να είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.
Αναδημοσίευση από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
                                                 ........................................
Δείτε το σχετικό δημοσίευμα, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.ygeianet.gr/images/site/1501/51333_large/orgismenoi_sthn_apergia_oi_ygeionomikoi.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: