Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Επείγοντα «Αγ.Ανδρέα» - Τάξη στο χάος.

      Εναρξη προχθες για το νέο σύστημα λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του «Αγίου Ανδρέα» και όλα έδειχναν ότι μπήκε μία τάξη στο χάος.
       Οι τεχνικές εργασίες που έγιναν στο Τμήμα βοήθησαν ώστε να διεκπεραιώνεται ανεμπόδιστα η διαλογή των περιστατικών και να περνάνε στο χώρο των εξεταστηρίων τα περιστατικά ανάλογα με το βαθμό της βαρύτητάς τους. Επίσης διαχωρίστηκε ο χώρος ελέγχου των περιστατικών από το χώρο αναμονής συνοδών και συγγενών.
      Η οργάνωση του ΤΕΠ του «Αγίου Ανδρέα» ήταν ένα από τα ζητήματα που είχε θέσει σε προτεραιότητα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Τα έντονα παράπονα των πολιτών για το χάος που επικρατούσε σε κάθε εφημερία του νοσοκομείου τον οδήγησαν πολλές φορές να κάνει «βάρδια» στον χώρο αυτό και να καταγράψει ο ίδιος τις δυσλειτουργίες που γεννούσε η διαμόρφωση του χώρου αλλά και η σωστή λειτουργία του Τμήματος από απόψεως οργάνωσης και αντιμετώπισης των περιστατικών.
      Ετσι αποφάσισε και δρομολόγησε άμεσα τις εργασίες για την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου και την οργάνωση του Τμήματος στο οποίο την περίοδο αυτή, λόγω ιώσεων, αντιμετωπίζονται 400 - 450 περιστατικά σε κάθε εφημερία.
     Ετησίως το ΤΕΠ του «Αγίου Ανδρέα» αντιμετωπίζει 50.000 περιστατικά.
       Η «Π» βρέθηκε χθες στον χώρο όπου διαπίστωσε την ικανοποίηση των πολιτών αλλά και των εργαζομένων που μπορούν πλέον να ασκούν τα καθήκοντά τους χωρίς να σκοντάφτουν πάνω σε φορεία και συνοδούς. Επίσης την πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά).
       Κατά τη μισάωρη παραμονή της στην είσοδο των ΤΕΠ μέτρησε την προσέλευση 9 περιστατικών. Από αυτά τα τέσσερα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ένα με ταξί και τα άλλα 4 με ΙΧ.
     «Πιστεύω ότι με τις τεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν και με το διήμερο σεμινάριο διαχείρισης της λειτουργίας των ΤΕΠ αντιμετωπίσαμε το πεδίο μάχης που επικρατούσε στον χώρο αυτό. Ο διοικητής του νοσοκομείου αλλά κι εγώ θα παρακολουθούμε τη λειτουργία του και θα αντι9μετωπίζουεμ το όποιο πρόβλημα υπάρχει. Στόχο σαν μην ταλαιπωρείται πλέον ο κόσμος με τις πολύωρες αναμονές και φυσικά να εκτίθεται στα μικρόβια που κυκλοφορούν την περίοδο αυτή» δήλωσε στην «Π» ο κ. Καρβέλης.
Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ
rizogianni@pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: