Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΑΧΑΪΑ: Λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για το Νοσοκομείο Αιγίου – Αγώνας για να μη κλείσει

    Κόντρα στη διάχυτη ανησυχία περί κλεισίματος ή συγχώνευσης του Νοσοκομείου Αιγίου με το Πανεπιστημιακό του Ρίου, το υπουργείο Υγείας, η 6η ΥΠε και ο νέος διοικητής του ΓΝΑ Θανάσης Γεωργάκης φαίνεται να κινούνται εντατικά για την εξεύρεση λύσεων στα τεράστια προβλήματα που έχουν σωρευτεί, με στόχο τη βιωσιμότητα και την ποιοτική αναβάθμιση της νοσηλευτικής μονάδας.
        Ο κ. Γεωργάκης είχε ήδη αρκετές συναντήσεις με τον διοικητή της 6ης ΥΠε Γ. Καρβέλη και υπηρεσιακούς παράγοντες, βάζοντας προτεραιότητες και προγραμματισμό, δρομολογώντας στοχεύσεις ως προς τη λειτουργική αναδιάρθρωση του νοσοκομείου. 
Ειδικότερα:
– Υπέγραψε 3 μετακινήσεις ιατρών – Ακτινοδιαγνωστικής στο Αίγιο, από όμορες μονάδες, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του «Ακτινολογικού». Παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωση η προκήρυξη μόνιμου ιατρού – ακτινοδιαγνώστη που αναμένεται μέσα στο τετράμηνο του έτους. Επίσης, αρχές Φεβρουαρίου, θα ενεργοποιηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων Επικουρικού Παραϊατρικού προσωπικού για τις θέσεις ΤΕ Ραδιολογίας, Ακτινολογίας και ΔΕ Χειριστών-Εμφανιστών.
> Υπέγραψε την πρόσληψη επικουρικού αναισθησιολόγου και επίσπευσε τη στελέχωση της «Παθολογικής» με γιατρό, που βρίσκεται προς υπογραφή στο υπουργείο, θέση που θα καλυφθεί μέσα στο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ σχεδιάζεται και πρόσληψη επικουρικού παθολόγου ή γενικού ιατρού άμεσα
> Εγκρίθηκε η προκήρυξη 4 επιμελητών Β’ (Παθολογίας, Ακτινοδιαγνωστικής, Ιατρικής Βιοπαθολογίας, Καρδιολογίας) που εκκρεμεί για γραφειοκρατικούς και θα δρομολογηθεί.
> Προετοιμάζεται πρόταση από ιατρούς, για την οργάνωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών για καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
> Γίνεται προσπάθεια ποιοτικής προσαρμογής του νοσοκομείου για την ψηφιακή διακυβέρνηση, με ανάπτυξη σύγχρονων λογισμικών.
Aναδημοσίευση από SKAIPATRAS

Δεν υπάρχουν σχόλια: