Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

O Πορτοσάλτε δικαστής τιμωρός

     Αφόπλισε- Δίκασε ο δημοσιογράφος 
για τους υγειονομικούς.
Ας διαβάσουμε τη δημοσίευση του: 
   Τι να σημαίνουν τα λόγια του αλήθεια; «Μετά την πανδημία, η στιγμή της κυβέρνησης για τολμηρή μεταρρύθμιση στην Υγεία…». Μήπως κ. Πορτοσάλτε να καταργήσουμε τα όποια δικαιώματα υπάρχουν ακόμα; Ξέρετε αυτά που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένα. Ως υπενθύμιση θα αναφερθώ σε ένα από τα πολλά άρθρα και συγκεκριμένα στο άρθρο 21 §3 του Συντάγματος όπου γίνεται ρητή αναφορά στο ρόλο του κράτους αναφορικά με την υγεία «Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων».
   Μην ξεχνάμε στέλεχος- υπουργός της Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Υγείας διατυμπάνιζε πριν την πανδημία την απόλυση υγειονομικών καθώς σκεφτόμενος ως επιχειρηματίας θεωρούσε ότι ήταν μεγάλο το κόστος να έχουμε Εθνικό Σύστημα Υγείας και όχι Επιχειρηματίες –Ιδιώτες στην Υγεία. Και η ιστορία πάει πιο παλιά…Θυμάστε τότε που πληρώναμε 5 ευρώ εισιτήριο για το Νοσοκομείο;
    Ο Πορτοσάλτε και το κάθε κομματικό φερέφωνο μας προϊδεάζει για το τι θα γίνει στο μέλλον και αυτό φαντάζει ζοφερό. Και κανείς δεν αντέδρασε, κανένα μέλος της Κυβέρνησης δεν βγήκε να απαντήσει. Οι υγειονομικοί, το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραιατρικό, βοηθητικό προσωπικό και πριν την πανδημία και πόσο μάλλον τώρα δίνει όλη του τη ψυχή με ελλιπή μέσα, δίχως να αμείβεται, δίχως να παίρνει της υπερωρίες του, δίχως άδειες προκειμένου να σώσει τον Συνάνθρωπο του.
     Να εξηγηθώ, δεν δουλεύω στο ΕΣΥ, δεν είμαι υγειονομικό προσωπικό, εντούτοις ως ενεργός πολίτης οφείλω αφενός να δηλώσω τη θέση μου και την απέχθεια μου απέναντι σε κάθε δημόσιο πρόσωπο – που θεωρεί ότι έχει βήμα, μιας και του δίνεται ο λόγος- και ο οποίος θέλει να μου/μας στερηθούν τα κεκτημένα δικαιώματα, αφετέρου αν αφήσουμε τον κάθε ένα να «δικάζει» συνδικαλιστικές στάσεις, ατομικές στάσεις που ζητούν τα αυτονόητα χωρίς εμείς να εναντιωνόμαστε τότε μία ημέρα θα μας κλέψουν τη ζωή μας ή για να γίνω πιο σαφής θα έχουμε εκχωρήσει σε αυτούς τη ζωή μας. Σύγχρονοι σκλάβοι, δίχως μιλιά…. 
Ω καιροί! Ω ήθη!

Της Κατερίνας Μιχαήλ - κοινωνική επιστήμονας
Αναδημοσίευση  από vimakritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: