Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Σχετικά με την χθεσινή ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, όπου ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ.

              ΑΠΕΡΓΙΑ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ και ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

     Συμμετείχαμε χθες,  με αρκετούς Συναδέλφους - Εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, στο ΣΥΛΛΗΛΑΤΗΡΙΟ της ΠΟΕΔΗΝ στήν ΑΘΗΝΑ, απ΄ όπου και οι σχετικές φωτο που σας κοινοποιούμε, στα πλαίσια της 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ  που είχε προκηρύξει η  ομοσπονδία μας η ΠΟΕΔΗΝ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:
  -  Την ΑΡΣΗ των ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Των αναστολών που συνεχίζουν να υφίστανται, παρά την έξαρση της πανδημίας και τις ανάγκες μας σε προσωπικό. Αναστολές που ξεπερνούν τις 7000 πανελλαδικά, εκ των οποίων οι 132 αφορούν τον χώρο μας, όπου η περιβόητη βοήθεια, όπως σε όλα τα Νοσοκομεία της Χώρας μας. έτσι και σε εμάς δεν έφθασε ποτέ, πέρα από τα 22 άτομα, την σταγόνα στον ωκεανό, που ήλθαν με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση.-
- Την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ των ΕΚΤΑΚΤΩΝ, ΟΛΩΝ των ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ για να σταματήσει επιτέλους η ομηρεία τους. Την μονιμοποίηση όλων των Συναδέλφων που υπηρετούν με ατομικές συμβάσεις εργασίας και να κλείσει έτσι ο δρόμος προς τους Εργολάβους.
Την αναγκαιότητα ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, απέναντι στις 300 περίπου κενές οργανικές μας θέσεις, όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών.
Την  ένταξή μας επιτέλους στα ΒΑΕ, όπου παρά την θετική εισήγηση της σχετικής επιτροπής, ένα χρόνο μετά, καμία άλλη κίνηση δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση.
Και βεβαίως ΑΥΞΗΣΕΙΣ στούς ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ. Την καταβολή του Υγειονομικού επιδόματος και την επαναφορά του 13ου και 14ου Μισθού μας.
κλπ άλλα ζητήματα του κλάδου μας.
       Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της όντως πετυχημένης κινητοποίησης, που το σχετικό Συλλαλητήριο της, ξεκίνησε από την Πλ. Μαβίλης και αφού πέρασε από Μαξίμου-Βουλή-ΣτΕ, κατέληξε στο υπουργείο Υγείας, όπου  υπήρξε σχετική συνάντηση της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ με τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος δυστυχώς δεν έδωσε καμία λύση στα ζητήματα-τα προβλήματα που κατατέθηκαν, όπως αυτά τα προσδιόριζε η σχετική απεργιακή μας κινητοποίηση.
     Δυστυχώς ο Υπουργός δεν αποδέχθηκε το αίτημά μας για άμεση  άρση των αναστολών, για τις οποίες είπε ότι στο τέλος του Οκτώβρη θα γίνει επανεξέταση, όπως αυτή προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις, όπου με τα σημερινά δεδομένα θα υπάρξει συνέχιση τους.
    Στην μονιμοποίηση των Συμβασιούχων, όπου ανέφερε ότι δεν εξετάζεται η μονιμοποίηση κανενός, αλλά η αυξημένη μοριοδότηση τους, στους διαγωνισμούς που θα γίνονται,  όπου όμως ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί κάτι. Για δε τους ΣΟΧ, μια μικρή παράταση και στην συνέχεια διαγωνισμούς με αποφάσεις των Διοικήσεων των Νοσοκομείων, είτε για ΣΟΧ είτε για Συνεργεία και ότι στους τομείς αυτούς, καθαριότητα κλπ, δεν θέλει μόνιμο προσωπικό.
      Σε ότι αφορά την ένταξή μας στα ΒΑΕ είπε ότι δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί σχετικά.
     Όπως αντιλαμβάνεστε τα αποτελέσματα, που μπορείτε να τα ακούσετε και από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ στόν σύνδεσμο που ακολουθεί  https://www.facebook.com/100011359064042/videos/964508444131171/,, δεν μας ικανοποιούν και θα αναμένουμε τις σημερινές αποφάσεις του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της ΠΟΕΔΗΝ, για την συνέχιση του μονόδρομου των κινητοποιήσεων.







                                       
                                       





Δεν υπάρχουν σχόλια: