Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Με Υπουργική απόφαση οι συνάδελφοι που απαλλάσσονται του εμβολιασμού από τις Υγειονομικές Επιτροπές δουλεύουν με δύο rapid test την εβδομάδα.

 Με Υπουργική Απόφαση οι συνάδελφοι που απαλλάσσονται του εμβολιασμού από τις Υγειονομικές Επιτροπές δουλεύουν με δύο rapid test την εβδομάδα.
Όσοι είναι σε αναστολή εργασίας γιατί δεν μπορούν να επιστρέψουν με τον ίδιο τρόπο;

      Η ΠΟΕΔΗΝ επανειλημμένως έχει χαρακτηρίσει σκληρό και άδικο το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους συναδέλφους οι οποίοι μέχρι 31 Αυγούστου ήταν ασφαλής για το σύστημα και βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή.
     Από 1η Σεπτεμβρίου 2021 τους «πέταξαν» στο δρόμο χωρίς ευρώ μισθό αντιμετωπίζοντάς τους χειρότερα από Δημόσιους υπαλλήλους που διαπράττουν σοβαρές κακουργηματικές πράξεις και τίθενται σε αργία λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους.
     Εξ αιτίας των περίπου 7000 αναστολών εργασίας κινδυνεύουν ζωές ασθενών αφού δεν μπορούν να λειτουργήσουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες των Νοσοκομείων (ΜΕΘ, Χειρουργεία, Θεραπείες κλπ).
      Συνεχώς ζητάμε την επιστροφή των συναδέλφων με μέτρα προστασίας και δύο προληπτικά rapid test την εβδομάδα και η κυβέρνηση το αρνείται.
     Με Υπουργική Απόφαση όμως έρχεται να επικυρώσει το αίτημά μας αφού οι ενεμβολίαστοι συνάδελφοι που απαλλάσσονται του εμβολίου με απόφαση των Υγειονομικών Επιτροπών συνεχίζουν να εργάζονται με δύο rapid test την εβδομάδα. Σας κοινοποιούμε την Υπουργική Απόφαση.
    Γιατί οι εν λόγω συνάδελφοι είναι ασφαλείς για το σύστημα και οι περίπου 7000 που είναι σε αναστολή εργασίας δεν μπορούν να γυρίσουν στην εργασία τους με τον ίδιο τρόπο;
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: