Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

8/6/11: 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ.

ΟΜΙΛΙΑ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ στην  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   της   8ης   ΙΟΥΝΙΟΥ  2011  στη  ΠΥΛΗ  του  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
                Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
       Συμπληρώνονται σήμερα 3 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα του μεγάλου σεισμού, του σεισμού της 8ης Ιουνίου του 2008, ενός σεισμού που έπληξε την πόλη, μας, ενός σεισμού που έθεσε  εκτός λειτουργίας το κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου μας.
          Συμπληρώνουμε σήμερα 3 χρόνια μεγάλης  δοκιμασίας, σκληρής δουλειάς και μεγάλου αγώνα του Σωματείου μας, των Συναδέλφων – μελών μας, για να διατηρηθούμε να κρατηθούμε ως Νοσοκομείο στον Υγειονομικό Χάρτη της περιοχής μας.
         Ποιος μπορεί να ξεχάσει την εντολή εκκένωσης του Νοσοκομείου, λίγες ημέρες μετά τον σεισμό και ειδικά αυτόν τον αρχικό σχεδιασμό, πού μας έστελνε έρμαια στα άλλα Νοσοκομεία, σχεδιασμό που αποτρέψαμε με τους αγώνες μας και τις πολύ σοφές τότε προτάσεις μας και διεκδικήσεις μας, διατηρώντας την παρουσία και λειτουργία του μεγαλύτερου τμήματος μας εδώ στις δικές μας  κτιριακές εγκαταστάσεις και την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ  των ελάχιστων δυνάμεων μας πού πήγαν στο ΠΠΝΡΙΟΥ και μόνον εκεί. Αυτονομία  που βοήθησε τα μέγιστα για την επαναφορά όλων μας , την επαναφορά μας χωρίς απώλειες.
          Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον δεύτερο σχεδιασμό πού γινόταν για μας χωρίς εμάς στην τότε ΔΥΠΕ, έναν σχεδιασμό πού σκόρπιζε τις κλινικές μας και τους Συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία της περιοχής, στον Πύργο, την Κόρινθο, το Μεσολόγγι, το Αίγιο κλπ άλλες περιοχές, σχεδιασμό που και πάλι μέσα σε μια νύκτα, με την δυναμική μας και τις παρεμβάσεις μας, παρά την πανελλήνια δημοσιοποίησή του τον  ΑΠΟΤΡΕΨΑΜΕ.
         Σταθερός και διαρκής ο Αγώνας μας για να διατηρηθούμε και να κρατήσουμε την αυτονομία μας, παρά τις μεγάλες παρεμβάσεις, πολλών και  διαφόρων παραγόντων που ήθελαν την διάλυσή μας και την εκμετάλλευση του Εργατικού μας δυναμικού. Αντέξαμε απέναντι στην καθημερινή κατασυκοφάντηση των Συναδέλφων μας και του Αγώνα μας.
          Στα 3 αυτά χρόνια επιδιώξαμε και καταφέραμε την ολοκλήρωση της ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ, έργο που εμπνεύστηκε, που διεκδίκησε, που πάλεψε και πέτυχε κατ΄ αποκλειστικότητα το Σωματείο μας.
     Πολύ σοφή και εύστοχη αποδείχτηκε η  εκ μέρους μας αποκλειστική διεκδίκηση, της προσθήκης των δύο επιπλέον ορόφων στην ΝΕΑ αυτή ΠΤΕΡΥΓΑ, όπου πετύχαμε τον έναν, στην νέα πτέρυγα όπου είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες της επαναλειτουργίας μας, απέναντι στη χρονοβόρα και πολυκαθυστερημένη αποκατάσταση των ζημιών του  Κεντρικού Κτιρίου.
          Φανταστείτε ποιά  θα ήταν ή τύχη μας, αν δεν πετυχαίναμε τον στόχο της νέας πτέρυγας και τον στόχο της προσθήκης του επιπλέον ορόφου.
         Φανταστείτε ποια θα ήταν η  προοπτική μας αν πετυχαίναμε να προστεθούν δύο όροφοι, διεκδίκηση πού παραμένει πού την επαναφέρουμε και απαιτούμε έστω και τώρα να υλοποιηθεί.
    Φανταστείτε ποια θα ήταν ή τύχη μας σήμερα αν αποδεχόμασταν την προχειρότητα του  Αυγούστου του 2008 και μετά το βάψιμο μπαίναμε για εργασία στο κεντρικό  σεισμόπληκτο κτίριο, όπως ήθελε ή τότε πολιτική ηγεσία.
         Φανταστείτε ποιά  θα ήταν  ή τύχη μας, αν δεν λειτουργούσαμε ΑΥΤΟΝΟΜΑ και εάν δεν διεκδικούσαμε στη συγκεκριμένη συγκυρία την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου και την επαναφορά μας από το ΠΠΝΡΙΟΥ.
      Ολα αυτά τα πετύχαμε με τις διεκδικήσεις μας και την δυναμική μας, διεκδικήσεις και δυναμική που αναπτύξαμε ως Σωματείο, με μπροστάρη το Συμβούλιό  μας και στηρικτές - συμμετέχοντες καθημερινά όλους  εσάς τα μέλη μας.
          Τα τρία χρόνια  που πέρασαν με την κατ΄ αποκλειστικότητα δική μας και μόνον δική μας μοναχική δουλειά, πετύχαμε αυτά πού προαναφέραμε:
- Την Αντισεισμική θωράκιση του Κεντρικού Κτιρίου.
- Την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας.
- Την προσθήκη του ενός επιπλέον ορόφου.
- Την παραμονή και λειτουργία του μεγαλύτερου μέρους των υπηρεσιών μας στις δικές μας κτιριακές εγκαταστάσεις.
- Την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ μας για τις εκτός Νοσοκομείου υπηρεσίες μας.
-  Την διατήρηση όλων των δυνάμεών μας
-  Την επαναφορά όλων μας από το ΠΠΝΡΙΟΥ. 
- Την επαναλειτουργία μας στις δικές μας κτιριακές εγκαταστάσεις με αξιώσεις κόντρα στην καθημερινή κατασυκοφάντηση του Νοσοκομείου μας και την σε βάρος μας παραπληροφόρηση.
-  Κλπ άλλες ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ και ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ κατακτήσεις.
         Δεν φθάνουν όμως μόνον αυτές οι σημαντικότατες κατακτήσεις, το Νοσοκομείο συνεχίζει να είναι ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ και γι΄ αυτό το λόγο και όχι μόνον είμαστε σήμερα εδώ. Είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε ακόμη μια φορά:
- ΑΜΕΣΑ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ των Εργασιών του 2ορόφου κτιρίου, όπου οι πρωτόγνωρες παρεμβάσεις του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, είχαν ως αποτέλεσμα το σταμάτημα των σχετικών εργασιών και την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης – παράδοσης και επαναλειτουργίας του, κατά ένα εξάμηνο περίπου.
- ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ τής δεύτερης και τελευταίας εργολαβίας του Κεντρικού Κτιρίου και την όσο το δυνατόν συντομότερη, άκρως απαραίτητη, επαναλειτουργία του.
- ΑΜΕΣΑ την ΠΡΟΣΘΗΚΗ του επιπλέον  δεύτερου ορόφου στη νέα πτέρυγα, του ορόφου πού σ΄ αυτή τη φάση θα βοηθήσει τα μέγιστα στη λειτουργία μας.
- ΕΓΚΡΙΣΗ  και κατασκευή του  επιπλέον κτιρίου για την στέγαση και λειτουργία στο χώρο του Νοσοκομείου  του ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
-  ΑΜΕΣΑ την κίνηση των σχετικών διαδικασιών για την μελέτη και κατασκευή ενός ακόμη κτιρίου, για να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες μας σε ΕΝΙΑΙΟΥΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ χώρους, δίνοντας έτσι την προοπτική  που χρειάζεται το Νοσοκομείο μας για τα επόμενα τριάντα και πλέον χρόνια.
          ΚΑΛΟΥΜΕ απ΄ αυτή την συγκέντρωση τον Γ.Γ της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ τον Κον ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ ΤΑΣΟ, τον άνθρωπο που μας  βοήθησε πέραν του δέοντος για την προσθήκη του επιπλέον ορόφου στη νέα πτέρυγα, αλλά και στην  εξεύρεση των πόρων στα έργα του Νοσοκομείου μας, πού  είχαν βαλτώσει, πού είχαν εγκαταληφθεί, πού  ή προηγούμενη κυβέρνηση τα είχε αφήσει στην τύχη τους:
-         Τόσο της ΑΝΤΙΣΜΕΙΚΗΣ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ, έργο που το είχαν δημοπρατήσει χωρίς τούς αντίστοιχους κωδικούς και τις ανάλογες πιστώσεις, γι΄ αυτό και το επί ένα εξάμηνο  και πλέον σταμάτημα των εργασιών. 
-         Οσο και της νέας πτέρυγας πού και γι΄ αυτήν δεν είχαν προβλεφτεί το σύνολον των απαραίτητων πιστώσεων, όπου  εκτός από το1.5 εκ Ευρώ πού έλλειπε, έλλειπε και ο σχεδιασμός, με τα γνωστά τότε γκρεμίσματα και εκ νέου αναθέσεις, προβλήματα  πού καθυστέρησαν επί 9 και πλέον μήνες το συγκεκριμένο αυτό έργο. 
-         Καθώς επίσης και τον  εξοπλισμό της νέας πτέρυγας που παρέμενε στα ΑΖΗΤΗΤΑ, πού δεν τον είχαν δημοπρατήσει. Εξοπλισμό πού λόγω αυτών των καθυστερήσεων των τότε παραγόντων και τις ενστάσεις πού υπάρχουν στον διαγωνισμό, δεν φαίνεται να τον αποκτάμε μέσα στο 2011.
Ζητήματα και καταστάσεις πού συνέβαλαν σ΄ αυτό  το αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα, πού τρία χρόνια μετά  να παραμένουμε ακόμη σεισμόπληκτοι.
                        ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ τον Κον ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ
Και συγκεκριμένα την Διαχειριστική αρχή να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σ΄ όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε μέσα στον μήνα πού διανύουμε, ή ΔΕΠΑΝΟΜ να δημοπρατήσει  το υπόλοιπο έργο του κεντρικού μας κτιρίου,  στο σύνολό του:
-         Οικοδομικές  κλπ Εργασίες
-         Τεχνολογικό, μηχανολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Ύψους 22 περίπου εκ. Ευρώ, έτσι ώστε να ελπίζουμε στην μετά από δύο περίπου χρόνια ΠΛΗΡΗ επαναλειτουργία μας.
          Σήμερα δεν κινητοποιούμαστε μόνον γι΄ αυτά πού προανέφερα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μόνον αυτά. Μ΄ αυτήν μας την κινητοποίηση θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και στα σχέδια των ΑΛΛΑΓΩΝ που προωθούνται  στον ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ της περιοχής μας. Αλλαγές πού έρχονται για να φέρουν:
-         Συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων.
-         Συγχωνεύσεις Υπηρεσιών, όπου μπορούμε να δούμε κοινές Διοικητικές, Νοσηλευτικές, τεχνικές Υπηρεσίες, κοινά Εργαστήρια και ΤΕΠ.
-         Συγχωνεύσεις κλινικών. Στη περίπτωση την δική μας συζητούν για ΩΡΛ, ΟΦΘ, ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ, ΝΕΟΓΝΙΚΟ, οι δύο Κ/Δ σε μία καθώς επίσης και τα δύο Αναισθησιολογικά τμήματα σε 1, κλπ, παρεμβάσεις πού θα μειώσουν δραματικά την δύναμή μας, τα οργανικά μας κρεβάτια και θα καταστήσουν τον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ δορυφόρο και υποκατάστημα.
-         Κοινές Διοικήσεις, πιθανά για όλα τα Νοσοκομεία του Νομού μας, μέτρο άκρως επικίνδυνο για όλους  εμάς τους Εργαζόμενους που θα γίνουμε μπαλάκι προς κάλυψη των όποιων κενών θα έχει το σύστημα. Θα μας πηγαινοφέρνουν κατά το δοκούν προς κάλυψη των όποιων αναγκών των Νοσοκομείων του Νομού μας, δεδομένου ότι  τα κενά θα αυξηθούν λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των ελλειπών προσλήψεων. Οπότε αντιλαμβάνεστε τι έχει να γίνει μ΄ αυτό το μέτρο και γιατί αυτό έρχεται.
γι΄ αυτό και η βιασύνη μας σε ότι έχει να κάνει με την επαναλειτουργία μας  όπως – όπως στη Νέα Πτέρυγα και μάλιστα με αξιώσεις, όπως ή εναλλάξ εφημερία κλπ, κόντρα στην καθημερινή σπέκουλα κάποιων που παρ΄ ότι τα προηγούμενα χρόνια έλαμψαν δια της απουσίας τους, σήμερα ξαφνικά έγιναν λαλίστατοι, κατασυκοφαντώντας το Νοσοκομείο και τις προσπάθειές μας.
         Απέναντι λοιπόν σ΄ αυτές τις μεθοδεύσεις, που μπαίνουν σε εφαρμογή από το αμέσως επόμενο διάστημα, αρχής γενομένης από τον κοινό Διοικητή πού φαίνεται να έχουμε παρά τις αντιδράσεις μας απ΄ αυτήν κιόλας την εβδομάδα, εμείς απαντάμε, διεκδικώντας:
-         Κανένα κλείσιμο καμιάς Νοσοκομειακής Μονάδας. Εάν και εφ΄ όσον κάποιο Νοσοκομείο αποδεδειγμένα δεν ανταποκρίνεται στον ρόλο του, τότε αλλαγή του χαρακτήρα του,  στα πλαίσια των αναγκών της περιοχής μας, σεβόμενοι πάντα τις εργασιακές σχέσεις των Εργαζόμενων.
-         Ο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ θα πρέπει άμεσα, όχι μόνον να επανέλθει στην προ του σεισμού λειτουργία του, αλλά να αναπτυχθεί περαιτέρω, για να συνεχίζει να παίζει και μάλιστα επί ίσοις όροις και πραγματική εναλλάξ εφημερία    με το ΠΠΝΡΙΟΥ, τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην περιοχή μας, τον ρόλο που του αξίζει και πού θέλουν όλοι οι πολίτες αυτής της Υγειονομικής περιφέρειας.
           Η κρίση πού περνάμε και που πλήττει όλους μας, μια κρίση πού ολοένα και πιο πολλούς πολίτες θα τους οδηγεί στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και ειδικά στον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ, που είναι πιο προσβάσιμος, επιβάλλει την διεκδίκηση απ΄ όλους μας Εργαζόμενους Πολίτες και φορείς της περιοχής μας, ή άμεση επαναφορά, ή πλήρης και πρωταγωνιστική  λειτουργία και η παραπέρα ανάπτυξη αυτού του Νοσοκομείου, πού αγαπούν, πού προτιμούν και θέλουν όλοι οι Αχαιοί και όχι μόνον.
                        Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
         Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε  πάρα πολλά, οι χαμηλές αποδοχές μας. Το Ανθυγιεινό που ακόμη δεν έχουμε μπεί, τα απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα πληρωμής των Αργιών και Νυκτερινών, οι απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας μας, οι ελλείψεις σε προσωπικό, ελλείψεις που καθημερινά μεγαλώνουν, οι ελλείψεις σε ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ο καθημερινός εφιάλτης όλου του Νοσηλευτικού και ιατρικού κλάδου, ή  αβεβαιότητα για το αύριο, η επίθεση στα εισοδήματά μας και στις κατακτήσεις μας  και άλλα πολλά, μας αναγκάζουν να είμαστε καθημερινά στις επάλξεις
                                                  Για όλα αυτά
Σας καλώ όλους να παραμείνετε κοντά στο συνδικάτο μας, ενεργοί και συμμέτοχοι σε όλες τις διαδικασίες του, στις όποιες απεργιακές του Κινητοποιήσεις και όχι μόνον, έτσι ώστε όλοι μαζί, να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες πού έρχονται.
          Ραντεβού λοιπόν όλων στην επόμενη Απεργιακή μας κινητοποίηση στις 15 του Ιούνη, την 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, μια απεργία όπου θα πάρουμε την πρωτοβουλία, όπως αποφασίσαμε ήδη στη  τελευταία μας συνεδρίαση, για να τις δώσουμε τον δικό μας τον Νοσοκομειακό Χαρακτήρα, με σχετική προσυγκέντρωση όλων των Νοσοκομείων  της περιοχής μας, να δώσουμε τον δικό μας χαρακτήρα για τι πολύπαθο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ.       
                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
                       ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΣΤΑΣ
                              ...........................
Kάνοντας ΚΛΙΚ στούς παρακάτω Συνδέσμους, βλέπετε την σχετική με την κινητοποίησή μας αναφορά των τοπικών site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: