Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

OMΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ N.T AΔΕΔΥ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της 15ης ΙΟΥΝΗ 2011.

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, Ανεργοι και Συνταξιούχοι της Πόλης μας
          Η επίθεση ενάντια στα δικαιώματά μας κορυφώνεται με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης. Τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά στοχοποιούνται, υποβαθμίζονται, διαλύονται.
         Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ταυτόχρονα προβλέπεται το ξεπούλημα  των ΔΕΚΟ και των Δημοσίων Υπηρεσιών και μάλιστα μέσα από τη σύσταση ιδιωτικού φορέα που θα ελέγχει η ίδια η Τρόικα!!!
         Το νερό, το ρεύμα, ο ΟΤΕ, τα λιμάνια, οι συγκοινωνίες, ο ΟΠΑΠ, τα Κρατικά Λαχεία, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.α. ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί,  με δραματικές επιπτώσεις  για την κοινωνία και την εγχώρια οικονομία.
         Μαζί όμως με τις ΔΕΚΟ και τη δημόσια περιουσία, η κυβέρνηση  προωθεί τη συγχώνευση και κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών, τη δραματική  μείωση  της απασχόλησης και στο στενό δημόσιο τομέα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες και τους εργαζόμενους. Καταργούνται ή συγχωνεύονται 75, αρχικά, Φορείς του Δημοσίου, ο ΟΔΔΥ, το ΕΙΝ, τα ερευνητικά ιδρύματα κ.λπ. ενώ μέσα από την αξιολόγηση του ΑΣΕΠ, των προς μετάταξη υπαλλήλων, καταργούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα στο Δημόσιο.
        Η κυβέρνηση και .η τρόικα,  συνεχίζουν  και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.
        Η νέα φορολογική επίθεση σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, συνεχίζει και κορυφώνει την άδικη και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και της ΤΡΟΪΚΑ.
        Με το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προωθούν αναδιάρθρωση ή κλείσιμο Δημοσίων Φορέων, νέα  αύξηση των έμμεσων φόρων, μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση του κατώτερου μισθού, μείωση του εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων, νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις  μέσω αύξησης των κρατήσεων του ΛΑΦΚΑ και της ειδικής εισφοράς για όσους είναι κάτω από 60 χρονών κ.λπ.
     Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο προβλέπονται επιπλέον και νέες περικοπές εισοδημάτων μέσα από την αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης, την αύξηση των κρατήσεων για ανεργία  και το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο.
        Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία οδηγούμαστε στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
       Συνοπτικά και εν συντομία με το  ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ και το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ πρόγραμμα έχουμε:
-  ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.
ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ή ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.
-  ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
-  ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ.
ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ.
- ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ (250 εκ. ε ) και των ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ
   ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ,καθώς επίσης και των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
   για τους κάτω των 60 ετών Συνταξιούχους (176 εκ. Ε).
ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ στους ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ, πού είναι ή Πρώτη και
   εύκολη λεία, μέσα από
     - Την ΑΝΑΣΤΟΛΗ Της ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.
     - Την ΑΥΞΗΣΗ των ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ κατά 3% υπέρ
       ΑΝΕΡΓΩΝ  (455 εκ.Ε) 
     - Την ΑΥΞΗΣΗ των ωρών εργασίας και την περικοπή των
        υπερριών.(440 εκ.)
     - Το ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.
- ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ και ΔΕΙΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ των
  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  και  κατ΄ επέκταση ταλαιπωρία των πολιτών,
  μέσα από:
    -  Τον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ των ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ (970 εκ Ε).
        (1:7-1:10 κλπ).
   -  Την  ΜΕΙΩΣΗ των ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (350 εκ Ε).
       Η αντιλαϊκή πολιτική επεκτείνεται και στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας. Οι προσλήψεις παραπέμπονται στις καλένδες. Η υπαγωγή και της Υγείας – Πρόνοιας στον περιορισμό 1:10 συνιστά υποβάθμιση, απαξίωση και διάλυση των ευαίσθητων κοινωνικών υπηρεσιών.
      Οι συγχωνεύσεις και συνενώσεις στοχεύουν στην μείωση των Δημόσιων υπηρεσιών και την εντατικοποίηση των εργαζομένων με ευέλικτες μορφές εργασίας. Οι μετακινήσεις προσωπικού στις υπό συγχώνευση μονάδες θα συνιστά καθημερινή πρακτική.
          Η αύξηση των ωραρίων κατά μισή ώρα χωρίς εξαίρεση στις Υγειονομικές μονάδες παραβλέποντας την ανθυγιεινότητα χώρων και επαγγελμάτων, συνιστά ανάλγητη πολιτική οριζόντιων περικοπών. Στην ίδια λογική εντάσσεται και η αιφνιδιαστική περικοπή της ακτινολογικής άδειας στους εργαζόμενους στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες.
          Οι πρόσθετες αμοιβές ακόμη δεν έχουν αποπληρωθεί για το πρώτο 6μηνο του 2011. Το νέο Μισθολόγιο είναι σε λογική εξοικονόμησης πόρων και δεν διασφαλίζει, ότι ακόμη και οι χαμηλόμισθοι υγειονομικοί δε θα πληγούν περαιτέρω.
        Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση και η τρόικα είναι καταστροφικός, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα όρθιο.
         Απέναντι σ΄ αυτήν την πολιτική που μας βρίσκει ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ με τον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ των κινητοποιήσεων, της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.
        ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στις ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες μας, οι αγώνες όλης της ελληνικής κοινωνίας με τα πρωτόγνωρα μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια, μπορούν να σταματήσουν την πολιτική που καταστρέφει τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους και την κοινωνία, προς όφελος των δανειστών, των κερδοσκόπων και του κεφαλαίου.
ΟΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 
                                                  ....................
         Σχετικά μ΄ αυτήν την κινητοποίηση κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11921:2011-06-15-13-43-23&catid=55:politics&Itemid=191

Δεν υπάρχουν σχόλια: