Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ της ΠΟΕΔΗΝ για το ωράριο εργασίας.

           Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα μέλη της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων δημοσίων νοσοκομείων, της ΠΟΕΔΗΝ, που εκπροσωπούν 80.000 εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας υγείας στην Χώρα μας. Στη μήνυση τους καταγγέλλουν ότι συστηματικά παραβιάζεται η εργατική νομοθεσία, καθώς οι ίδιοι και οι συνάδελφοι μας αναγκάζονται να δουλεύουν ακόμα και πέντε νύχτες μέσα στην εβδομάδα χωρίς να τους χορηγούνται ρεπό.
         «Η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας μας βλάπτει ως εργαζόμενους αλλά εγκυμονεί και κίνδυνο βλάβης της ζωής και της υγείας των νοσηλευομένων στα δημόσια νοσοκομεία», αναφέρουν τα μέλη της ομοσπονδίας ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης.
         Για την ίδια υπόθεση η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ, είχε καταθέσει αντίστοιχη μηνυτήρια αναφορά και τον Μάιο του 2009, μετά την οποία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων, αξιόποινων πράξεων και η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

        Kάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο, διαβάζετε όλη την μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ για την παραβίαση των κοινοτικών οδηγιών στα ωράρια Εργασίας μας, πού κατατέθηκε την ΠΕΜΠΤΗ 3/11/11, κατά την 4ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του κλάδου μας:http://www.poedhn.gr/upload/art565.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: