Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ για την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ της 18ης του Σεπτέμβρη.

         Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, χαιρετίζει τούς Εκατοντάδες – Χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στη μεγαλειώδη Συγκέντρωση και πορεία, πού πραγματοποιήθηκε σήμερα 18.9.13 στη Πόλη μας, από το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και τα δημοσιοϋπαλληλικά Σωματεία, στα πλαίσια της 48ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ που έχει προκηρύξει για σήμερα και αύριο η ΑΔΕΔΥ.
         Οι Εργαζόμενοι με αφορμή την ολομέτωπη κυβερνητική επίθεση, που πλήττει τους Δημοσίους Υπαλλήλους - τούς Εργαζόμενους που πρώτοι και πάνω απ΄ όλους υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων -συμμετείχαν και σήμερα στις κινητοποιήσεις. Βγήκαμε και πάλι όλοι στους δρόμους:
- Σήμερα που η κρίση επεκτείνεται με ακραίες και απάνθρωπες και επώδυνες συνέπειες για την πλειοψηφία του λαού μας, με πρόσχημα την ¨κρίση χρέους¨, η οποία παρά τα απάνθρωπα μέτρα πού μας επέβαλλαν και τις ακραίες ανατροπές εργασιακών-Ασφαλιστικών-Κοινωνικών-Μισθολογικών-Συνταξιοδοτικών κλπ δικαιωμάτων, αποκαλύπτεται ότι, ¨το χρέος είναι πρόσχημα και ότι πραγματικός τους στόχος είναι η ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των δικαιωμάτων των Εργαζόμενων και της Κοινωνίας, προς όφελος του Κεφαλαίου και των Δανειστών¨.
- Σήμερα που υλοποιούν την νέα μνημονιακή συμφωνία, με τις 25.000 διαθεσιμότητες, αριθμό που πραγματικά δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε γιατί μεταβάλλεται συνεχώς και δυστυχώς προς το δυσμενέστερο και τις εν ψυχρώ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 15.000 Υπαλλήλων, παρ΄ότι με την απογραφή αποκαλύφθηκε ότι ο αριθμός των Εργαζόμενων στο Δημόσιο στη χώρα μας και το μισθολογικό κόστος είναι από τα μικρότερα στις χώρες του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε, είναι 8% του Εργατικού μας δυναμικού, έναντι του 15-17% που έχουν οι χώρες πού πιέζουν και επιμένουν για απολύσεις.
         Οι Εργαζόμενοι του Δημοσίου, του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, του Ιδιωτικού Τομέα, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέοι και Νέες, έδωσαν το δυναμικό τους παρών στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΟΡΕΙΑ στους δρόμους της Πόλης, για τις καταστροφικές πολιτικές, που στοχοποιούν και απαξιώνουν τον Δημόσιο Τομέα, που καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις Κοινωνικές Παροχές, που οδηγούν τούς Δημοσίους Υπαλλήλους στην ΑΝΕΡΓΙΑ, μέσω της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. ΟΛΟΙ ήταν Παρόντες Ενωμένοι και Δυναμικοί.
Συνεχίσαμε λοιπόν σήμερα τον αγώνα ενάντια:
  • Στις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ και τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
  • Στην διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών.
  • Στην κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους.
και Συνεχίζουμε
          Με την αυριανή δεύτερη ημέρα της 48ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ μας ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:00 το Πρωί στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, στον Εκφραστή της Κυβέρνησης για την περιοχή μας.
παραμένοντας στις επάλξεις του αγώνα
   γιατί το Φθινόπωρο έρχεται με νέα σκληρότερα μέτρα. Με την Υλοποίηση της νέας μνημονιακής συμφωνίας, που φέρνει διαθεσιμότητες και εν ψυχρώ απολύσεις. Με τις νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ. Με μέτρα και πολιτικές που σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δυστυχώς θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στους Εργαζόμενους, στους Πολίτες, στην ίδια την πορεία της χώρας μας.
ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ είναι πάρα πολύ ΔΥΣΚΟΛΟΙ για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Τα μέτρα ΑΓΓΙΖΟΥΝ και ΑΦΟΡΟΥΝ όλους μας. Γι' αυτό ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και ΠΡΕΠΕΙ - ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, όσο ποτέ άλλοτε ο ΜΑΖΙΚΟΣ. Ο ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ, ο ΔΙΑΡΚΗΣ και ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.
                                ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
                      Να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: