Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Στο κόκκινο ο Αγ. Ανδρέας - Προθεσμία 20 ημερών από Άδωνι Γεωργιάδη.

          «Οι τρεις καλύτεροι δεν έχετε να φοβόσαστε τίποτε. Οι τρεις χειρότεροι έχετε περίπου 20 μέρες μπροστά σας». Είναι η διορία που έδωσε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, στους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας. Ανάμεσα στους τρεις τελευταίους, είναι και διοικητές νοσοκομείων της Πάτρας που φέρεται ότι δεν ανταποκρίθηκαν στους μνημονιακούς στόχους.
          Οπως έγραφε ο Σάββατο η «Π», το μεγαλύτερο αγκάθι για την περιοχή μας είναι ο «Αγ. Ανδρέας», που φαίνεται ότι έχει μείνει πίσω σε πολλά θέματα, έστω κι αν η διοίκησή του επικαλείται δικαιολογίες. Υπενθυμίζουμε ότι όταν ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Κοσμόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει δυσκολία στην ολοκλήρωση του ισολογισμού, ο κ. Γεωργιάδης τού απάντησε: «Θέλετε να πω στον υπουργό Οικονομικών ότι σταματάει η διαπραγμάτευση με την τρόικα επειδή ο "Αγ. Ανδρέας" δεν έχει ετοιμάσει τον ισολογισμό του; Θέλετε να γίνετε θέμα στο CNN;».
          Η απάντηση του κ. Κοσμόπουλου μάλλον ήταν αρνητική, αν κρίνουμε από τη προχθεσινή εγκατάσταση ορκωτών λογιστών στο νοσοκομείο, με στόχο εντός της εβδομάδας να έχει εγκριθεί ο ισολογισμός και εν συνεχεία να δημοσιευτεί.
          Αυτό βέβαια, όπως ανέφερε ο υπουργός, για τα 40 νοσοκομεία πανελλαδικά που έχουν μείνει πίσω, έπρεπε να είχε γίνει από τα τέλη Ιουλίου. Η σύνταξη του ισολογισμού προϋποθέτει σωστή λογιστική παρακολούθηση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων και έγκρισή τους από ορκωτούς λογιστές. Οι τελευταίοι ελέγχουν τη νομιμότητα και την ορθότητα των καταστάσεων. Υπενθυμίζουμε ότι ο περυσινός ισολογισμός του ίδιου νοσοκομείου είχε κλείσει με επιφύλαξη.
Αναδημοσίευση απο Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: