Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Συντάξεις: Ολη η περιουσία των Ταμείων φτάνει μόνο για έξι μήνες!

        Για... έξι μήνες το πολύ θα μπορούσαν να πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία τις συντάξεις στα 2.663.000 των συνταξιούχων της χώρας αν ρευστοποιούσαν ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, η οποία έχει περιοριστεί στα 16,3 δισ. ευρώ, από 25,6 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2004.
         Την έλλειψη ικανού αποθεματικού να στηρίξει την κοινωνική ασφάλιση και την απομείωση της αξίας της περιουσίας των Ταμείων που «βυθίζονται» σε ολοένα και μεγαλύτερα ελλείμματα λόγω της παρατεινόμενης ύφεσης, των συνεπειών της και της περικοπής (για δημοσιονομικούς λόγους) της κρατικής επιχορήγησης, αποκαλύπτουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και αδημοσίευτη μελέτη του ομότιμου καθηγητή της Παντείου, Σ. Ρομπόλη.
Το αποθεματικό
        Με βάση τη μελέτη που δημοσιεύει η «Ημερησία», στις 31 Μαρτίου του 2015 (πριν από την επιδείνωση των δημοσιονομικών δεδομένων που οδήγησαν την κυβέρνηση στην υπογραφή του 3ου Μνημονίου και πριν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που «κόστισε» στα Ταμεία - μετόχους), το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης δεν ξεπερνούσε τα 16,3 δισ. ευρώ.
.................................................................................................................................................................
...................Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό άρθρο, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθιεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: