Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Παρέμβαση του Σωματείου μας για την μη πληρωμή των Εργαζόμενων του ΙΔ. ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

         Πάρα πολλές φορές, τόσο κατά το παρελθόν όσο και πρόσφατα, έχουμε μιλήσει για τα προβλήματα που δημιουργούνται  με τα Ιδιωτικά Συνεργεία ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, που λειτουργούν στο χώρο των Νοσοκομείων, προβλήματα που έχουν να κάνουν:
-         Τόσο με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, που δεν είναι ότι το καλύτερο.
-        Όσο και με την συμπεριφορά τους απέναντι στο προσωπικό που απασχολούν και τις συνθήκες εργασίας που τους επιβάλλουν.
-         Και ιδιαιτέρως για  τις διαδικασίες της πληρωμής αυτού του Προσωπικού, που δεν αμείβονται  όπως πρέπει και που δυστυχώς πολλές φορές καθυστερεί η πληρωμή τους πέραν του δέοντος.
    Σε ότι αφορά το Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος των προβλημάτων που είχαμε αναδείξει πριν από λίγο καιρό και δυστυχώς τώρα βρισκόμαστε και πάλι μπροστά σε νέα προβλήματα, σε νέες σοβαρές καταγγελίες.  
      Προβλήματα που έχουν να κάνουν, τόσο με την μη καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους Εργαζόμενους  και από τα δύο Συνεργεία που εργάστηκαν τον τελευταίο καιρό στο Νοσοκομείο, όσο και με την μη καταβολή του μισθού τους από το Συνεργείο που σήμερα υπάρχει.
                                  και σαν να μην έφθαναν ΟΛΑ αυτά
βεβαίως έχουμε και την απρεπέστατη και μάλιστα απειλητική συμπεριφορά αυτού του Ιδιωτικού Συνεργείου, απέναντί  στους Εργαζόμενους, ειδικά σ΄ αυτήν την φάση, πιθανά  για να μην τολμήσουν να βγάλουν προς τα έξω αυτά που συμβαίνουν, να μην καταγγείλουν την μη πληρωμή τους, λέγοντάς τους ότι ¨έξω υπάρχουν πολλοί που περιμένουν για δουλειά¨.
        Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, αυτούς που έν πάσει περιπτώσει ασκούν σήμερα Διοίκηση, μετά τα τελευταία κυβερνητικά παιχνίδια και τεχνάσματα, να καλέσουν ΑΜΕΣΑ τον Εργολάβο και να του επιβάλλουν να καταβάλλει αμέσως τα οφειλόμενα στους Εργαζόμενους, ειδάλλως να κινηθούν οι σχετικές συμβατικές διαδικασίες, γνωστοποιώντας του παράλληλα ότι υπάρχουν και άλλοι έξω που θα ήθελαν  την δουλειά του Νοσοκομείου, αλλά και άλλες διαδικασίες καθαριότητας που θα τις επαναφέρουμε αμέσως μετά τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: