Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Δυναμική παρουσία της Πάτρας στην κινητοποίηση της ΠΟEΔΗΝ στην Αθήνα

      Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους πραγματοποίησαν χθες το πρωί Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, Εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία, μέλη της ΠΟΕΔΗΝ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.
      Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ μάλιστα σε μία συμβολική κίνηση έχτισαν την είσοδο του υπουργείου, γράφοντας πως το υπουργείο μεταφέρεται λόγω του μνημονίου στις Βρυξέλλες. Ακολούθησε πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που έφτασε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και ζήτησε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα προβλήματα του χώρου της Υγείας. Τελικά 5μελής αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, στην οποία συμμετείχε και ο Κώστας Πετρόπουλος από το σωματείο εργαζομένων του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» (παρών στη διαμαρτυρία ήταν και οι συνδικαλιστές του «Αγίου Ανδρέα» Χρίστος Σουγλέρης και Γιαννόπουλος Σπύρος) συναντήθηκε με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, Υπουργό προεδρίας της κυβέρνησης. Οι συνδικαλιστές αυτό που ζήτησαν ήταν να γίνει η συνάντησή με τον Πρωθυπουργό το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι δεν υπάρχει σημείο επικοινωνίας με την πολιτική  ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ηρώδου Αττικού υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.
    Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, «δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας, ένταξη των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διατήρηση και επέκταση
του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση των μνημονίων - ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών.









Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ στους συνδέσμους που ακολουθούν:

Δεν υπάρχουν σχόλια: