Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Οι πολίτες έσπρωξαν το... ασθενοφόρο το οποίο δεν έπαιρνε μπροστά

        Κραυγή αγωνίας από τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Χαρ. Κουλέτο: «Θέμα χρόνου να  κινδυνεύσουν ζωές...»
       «Ξέμεινε»... το ασθενοφόρο την ώρα που παρέλαβε τον ασθενή! Δεν έπαιρνε μπροστά η μηχανή και χρειάστηκε οι πολίτες να... βάλουν ένα χεράκι, σπρώχνοντας το όχημα πρώτων βοηθειών!
       Αυτά τα τραγελαφικά συνέβησαν προχθές λίγο μετά τις 11 το βράδυ, στην συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου, όταν εκλήθη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να επιληφθεί σε λιποθυμικό επεισόδιο.
        Την ώρα που ο ασθενής έπρεπε να διακομιστεί ταχύτατα στο νοσοκομείο, το πλήρωμα του ασθενοφόρου καλούσε απεγνωσμένα σε... βοήθεια τους περαστικούς!
        Αποτέλεσμα να εκτυλιχθούν σκηνές απείρου κάλλους, με τους πολίτες να σπεύδουν να συνδράμουν και την ίδια ώρα να χλευάζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κατάντεια του, εφόσον δεν μπορεί να φέρει σε πέρας με ασφάλεια μια διακομιδή.
«Τί θα συνέβαινε εάν το ασθενοφόρο θα ακινητοποιείτο όταν έπρεπε να μεταφέρει εσπευσμένα κάποιο επείγον περιστατικό;», διερωτούνταν οι πολίτες, που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του «ξεχαρβαλωμένου» Εθνικού Συστήματος Υγείας.
        Το προχθεσινοβράδινο περιστατικό στην «καρδιά» της Πάτρας, δυστυχώς, δεν είναι το μοναδικό, όπως καταγγέλλουν στην «Π.Γ.» οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.
       «Είναι θέμα χρόνου να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές... Έχουμε φθάσει στο χείλος του γκρεμού...», καταγγέλλει στην «Π.Γ.» ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Κουλέτος, ο οποίος περιγράφει με δραματικούς τόνους την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τα πληρώματα των ασθενοφόρων της περιοχής μας.
11 ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,  17 ΣΤΟ... ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ!
       «Για την πόλη της Πάτρας έχουμε διαθέσιμα 11 ασθενοφόρα, τα οποία είναι πεπαλαιωμένα και δεν θα έπρεπε να βγαίνουν στους δρόμους, ενώ 17 οχήματα βρίσκονται στο συνεργείο με σοβαρές μηχανικές βλάβες. Τα 11 διαθέσιμα ασθενοφόρα έχουν κάνει πάνω από 700.000 – 800.000 χιλιόμετρα και δεν θα έπρεπε να βγαίνουν στους δρόμους λόγω φθορών και παλαιότητας», επισημαίνει ο κ. Κουλέτος επιβεβαιώνοντας το προχθεσινό περιστατικό λέγοντας πως οι πολίτες αναγκάστηκαν να σπρώχνουν το ασθενοφόρο, που μόλις είχε παραλάβει τον λιπόθυμο ασθενή από την Ρήγα Φεραίου.
«ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ»
       «Πλέον, κάνουμε την προσευχή μας όταν μπαίνουμε στα ασθενοφόρα για να φθάσουμε στο σημείο που έχουμε κληθεί και να ανταποκριθούμε στο επείγον περιστατικό άμεσα και με ασφάλεια, τόσο για τους ασθενείς όσο και για μας. Εχουμε ενημερώσει την Κεντρική Διοίκηση του ΕΚΑΒ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά ακόμα περιμένουμε...», προσθέτει ο κ. Κουλέτος.
       Συγκεκριμένα, όπως μας είπε, το Σωματείο έχει προτείνει στην κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ να ενισχυθεί με αξιόμαχα οχήματα από άλλες περιφέρειες που ενισχύθηκαν πρόσφατα με ολοκαίνουργιο στόλο, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ύψιστο καθήκον τους, να προσφέρουν πρώτες βοήθειες στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.
 «ΜΕ ΤΙ ΣΤΟΛΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ;»
       Η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, οδηγών και πληρωμάτων διασωστών, είναι μεγάλη.
       «Καλούμαστε από την διοίκηση του ΕΚΑΒ ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να είμαστε σε ετοιμότητα και σε πλήρη επιφυλακή. Εμείς, δεχόμαστε να μην πάρουμε ρεπό αυτές τις μέρες αλλά διερωτώμαστε με τί στόλο θα δουλέψουμε, όταν τα περισσότερα οχήματα είναι ακινητοποιημένα; Φοβόμαστε, και το επισημαίνουμε επανειλημμένως, πως είναι θέμα χρόνου να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Κάποιοι δεν θέλουν να το πιστέψουν, όμως πρόκειται για μια πραγματικότητα. Εμείς, πλέον σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!», συμπληρώνει ο κ. Κουλέτος.
ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
        Καταλήγοντας, καλεί εκ μέρους όλων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ της περιοχής μας, όλους τους φορείς της πόλης μας, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, τους βουλευτές και όλους τους αρμοδίους προκειμένου να πιέσουν την κεντρική διοίκηση του ΕΚΑΒ προκειμένου να δοθεί άμεση λύση, πριν να είναι αργά...
        Τέλος, να αναφερθεί ότι το προχθεσινό περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία κατά τη διάρκεια του καραβανιού υγείας που διοργάνωσε στις αρχές Νοέμβρη στην Πάτρα καυτηρίασε τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) που είναι καθηλωμένα ή ξεμένουν τους δρόμους λόγω βλάβης...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ "ΓΝΩΜΗΣ" Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: