Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ακόμη μία ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για τον ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ του 2018-Απάντηση στις Δηλώσεις του Διοικητή.

       Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Διοικητή του Γ.Ν Πατρών για τον Προϋπολογισμό, τις ωραιοποιήσεις του και την επίθεσή του στους Συνδικαλιστές, επανερχόμενοι ακόμη μια φορά, για την αποκατάσταση της αλήθειας, απαντώντας γνωστοποιούμε τα εξής:
ü   Κατ΄ αρχήν αυτός ο προϋπολογισμός, μέχρι και σήμερα, δεν έχει εγκριθεί ακόμη, παρά τους σχετικούς διατυμπανισμούς της Διοίκησης και τους κυβερνητικούς.
ü     Δεν υπάρχει αύξηση του κατά 13,58 %, όπως αναφέρει ο Διοικητής, αλλά 8,74 %. Μια ¨αύξηση¨ όμως, που ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ της διεκδίκησής μας κατά 40% τουλάχιστον και που έχει να κάνει με την ενσωμάτωση των αναγκών του ΝΝΘώρακος, την μεταφορά της δαπάνης των φαρμάκων από τον ΕΟΠΠΥ στα Νοσοκομεία και την χρηματοδότησή μας για τις ανάγκες της μεταστέγασης μας με 400.000 ευρώ, χρηματοδότηση που υπολείπεται των αναγκών και της σχετικής δέσμευσης του 1 εκ ευρώ.
ü    Το 2017, όπου γίναμε ζητιάνοι αναζητώντας φάρμακα και υγειονομικό υλικό στα Νοσοκομεία της περιοχής μας και όχι μόνον, όπου είχαμε δυσλειτουργίες στα χειρουργεία με 30 και πλέον χειρουργεία να παραπέπονται στο 2018 λόγω αδυναμίας προμήθειας των σχετικών υλικών, όπου είχαμε στασιμότητα στα αναγκαία και απαραίτητα έργα λόγω της μεταστέγασης μας, έργα που ακόμη εκκρεμούν, χρειαστήκαμε 22.336.813 ευρώ, ποσά που υπολείπονται του φετινού προϋπολογισμού που ανέρχεται στο ύψος των 17.602.966 ευρώ.
 Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, όταν το 2017 με τα προαναφερόμενα ποσά γίναμε ζητιάνοι, το 2018 που υπολείπεται κατά 4.733.847 ευρώ, τι θα γίνει και πως θα λειτουργήσουμε.
         Συνεπώς τα ζητήματα που θέσαμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τόσο στον Κον Ξανθό στα πλαίσια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, όσο και στον Κον Πολάκη κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο, όπου αρκέστηκαν στις πλασματικές ωραιοποιήσεις και όχι μόνον, δεν ήταν διεκδικήσεις για το θεαθείναι, ούτε κεραυνοί εν αιθρία για την δημιουργία εντυπώσεων-γκρίνιας και αναστάτωσης που αρέσκεται ο Διοικητής να λέει, αλλά κραυγή αγωνίας για την λειτουργία μας για την ανταπόκρισή μας στις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου μας.
       Άρα λοιπόν, με βάσει όλα τα προαναφερθέντα, που σαφώς δεν είναι ρόδινα, θα περιμέναμε, έναν Διοικητή και ένα Δ.Σ, να αρπάξουν την ευκαιρία των καταγγελιών μας και να διεκδικήσουν την αναγκαία και απαραίτητη αύξηση που διεκδικούμε και όχι να συμπεριφέρονται ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι, εκτός και αν αποδέχονται τον κομματικό διορισμό τους και όχι τον αξιοκρατικό……..  
                                                             ..................................... 
     Στούς παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε την πρώτη ανακοίνωσή μας και την απάντηση του Διοικητή, την απάντηση για την οποία βγήκε αυτή η νέα προαναφερόμενη ανακοίνωση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: