Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Πάτρα:Σύγχρονος στόλος για το περιφερειακό ΕΚΑΒ, από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

        Αλλα πέντε ασθενοφόρα παρέλαβε χθες το βράδυ η τοπική διοίκηση του ΕΚΑΒ. Εντός των επόμενων ημερών θα σταλούν άλλα τέσσερα για να ολοκληρωθεί η δωρεά των 19 ασθενοφόρων από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο στόλο θα προστεθεί ένα ακόμα ασθενοφόρο, ως δωρεά, από ευαισθητοποιημένο συμπολίτη στη μνήμη του παιδιού του.
      «Μετά από χρόνια οι διασώστες μας έχουν στη διάθεσή τους καινούργια ασθενοφόρα και δεν θα ζουν πλέον με την αγωνία μήπως ξεμείνουν στο δρόμο κατά τη μεταφορά περιστατικού» μας είπε ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Γρηγόρης Μπαράκος.
       Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφερε ο ίδιος με την ολοκλήρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος 7 ασθενοφόρα θα δοθούν στους τομείς του ΕΚΑΒ στην Αιτωλοακαρνανία, 4 στην Ηλεία και 8 θα μείνουν στην Αχαΐα. Θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το Ιδρυμα Νιάρχος δεν περιορίστηκε μόνον στη δωρεά των ασθενοφόρων αλλά καλύπτει για μακρό χρονικό διάστημα και τα έξοδα συντήρησης και ελέγχου για όλα τα ασθενοφόρα.
        «Είναι πολύ μεγάλη η δωρεά. Πρόκειται στην κυριολεξία για δώρο ζωής. Γνωρίζετε τι αγώνας έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια για να μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε τα παλαιά και φθαρμένα τα οποία πλέον δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις επείγουσες ανάγκες. Πλέον θα κάνουμε μία καλή οργάνωση και θα ενισχύσουμε όλους τους τομείς μας ώστε να έχουμε μία άρτια οργανωμένη προνοσοκομειακή φροντίδα» τονίζει ο κ. Μπαράκος.
       Αρωγός στην προσπάθεια του ΕΚΑΒ είναι και ο συμπολίτης Παναγιώτης Γραματσούλιας ο οποίος λόγω της ασθένεια του γιου του έτυχε να ζήσει από κοντά την αγωνία των διασωστών και της διοίκησης του ΕΚΑΒ σε σχέση με τα παλιά ασθενοφόρα, παρ ότι δεν είναι εύπορος, αποφάσισε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο. «Είναι πολλή συγκινητική η ενέργεια αυτή του συμπολίτη μας. Ενός απλού ανθρώπου ο οποίος έζησε τον αγώνα μας και θέλησε να μας ενισχύσει. Είναι ένας εξαίρετος πολίτης με μεγάλη ευαισθησία και έκφραση ανθρωπιάς. Στη μνήμη του παιδιού του μας δωρίζει αυτό το ασθενοφόρο για να βοηθηθούν άλλοι συνάνθρωποί μας. Είναι από τις ενέργειες οι οποίες αποδεικνύουν ότι υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι με ευαισθησίες και ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Ευχαριστούμε και δημοσίως τον κ. Γραματσούλια για τη δωρεά του» καταλήγει ο κ. Μπαράκος.

Μαρίνα Ριζογιάννη Εφημ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: