Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Σχετικά με την καταχώρηση στοιχείων για ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.....

      Ερωτηματικά προκαλεί η αδυναμία του συστήματος απογραφής να αποδεχτεί την καταχώρηση των στοιχείων (κλάδος και ειδικότητα) όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία, πλην του νοσηλευτικού προσωπικού, που λαμβάνουν το ανθυγιεινό επίδομα.
      Όπως είναι γνωστό με βάση τις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα και περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, οι υπηρεσίες του δημοσίου πρέπει μέχρι την 14-3-2018 να καταχωρήσουν τον κλάδο και την ειδικότητα όσων λαμβάνουν το ανθυγιεινό επίδομα, σε αντίθετη περίπτωση αυτό περικόπτεται.
      Η μοναδική δυνατότητα που έχουν τα νοσοκομεία, για όλους του κλάδους πλην του νοσηλευτικού προσωπικού, είναι να καταχωρηθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι ως προσωπικό που δεν αντιστοιχεί σε κάποια κατηγορία.
     Η απουσία μιας σειράς κλάδων όπως εργαστηριακοί, τεχνικοί, καθαριότητα κλπ γεννά εύλογα ερωτηματικά. Αναρωτιόμαστε αν αυτό είναι αποτέλεσμα τεχνικού λάθους ή προάγγελος για την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος σε αυτούς τους κλάδους.
     Σε κάθε περίπτωση, τα αρμόδια υπουργεία πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσουν για ποιο λόγο προέκυψε αυτό το πρόβλημα.
      Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι πρέπει να να βρίσκονται σε επαγρύπνηση αφού οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έχουν βάλει στο στόχαστρο το ανθυγιεινό επίδομα.
Aναδημοσίευση από ErgasiaNet

Δεν υπάρχουν σχόλια: