Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΔΕΙΤΕ τι προβλέπει η προκήρυξη για την προϋπηρεσία των καθαριστών στον "Αγ. Ανδρέα"- Γιατί προκλήθηκε αναστάτωση.

Πάτρα: ΔΕΙΤΕ τι προβλέπει η προκήρυξη για την προϋπηρεσία των καθαριστών στον "Αγ. Ανδρέα"- Γιατί προκλήθηκε αναστάτωση  Κανονικά 9 τα μόρια που προβλέπονται για εργασιακή εμπειρία στο Δημόσιο     Αναστάτωση στους κόλπους των καθαριστών-καθαριστριών του Νοσοκομείου της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» αλλά και συνολικότερα στην τοπική κοινωνία προκάλεσαν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Θόδωρος Σερεμέτη «αλλοίωσε» τα κριτήρια της μοριοδότησης για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που προκηρύχθηκαν για τον τομέα καθαριότητας.
      Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ενώ ο σχετικός νόμος (Ν 4461/2017 αρ.107) προβλέπει 9 μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας για όσους έχουν εργασιακή εμπειρία σε χώρους παροχής υγείας του Δημοσίου Τομέα, εκείνος και το Διοικητικό του Συμβούλιο, μείωσαν τα μόρα σε 8 το μήνα.
      Τούτο θα σήμαινε ότι θα πετσοκόβονταν οι πιθανότητες των 40 καθαριστών-καθαριστριών οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τον προσεχή Ιούνιου να υπογράψουν νέα σύμβαση αφού άλλοι υποψήφιοι, π.χ. με αρκετούς μήνες ανεργίας, θα τους προσπερνούσαν σε μοριοδότηση και τους «πέταγαν» εκτός.
      Αναζητήσαμε τον κ. Σερεμέτη ο οποίος υποστήριξε ότι όλα όσα διαδίδονται είναι παντελώς αναληθή και ανάξια να τα σχολιάσει ο ίδιος. Πρόσθεσε δε ότι η διακήρυξη των θέσεων έγινε σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία με τα μόρια που προβλέπονται για κάθε μήνα προϋπηρεσίας (κι έως 120 μήνες) στον Δημόσιο Τομέα σε χώρους παροχής υγείας να είναι 9 και για τον ιδιωτικό τομέα, πάλι σε χώρους παροχής υγείας (ιδιωτικά νοσοκομεία, κλινικές κ.α.) να είναι 7.
      Το thebest.gr εξασφάλισε το έγγραφο της διακήρυξης που απέστειλε το Δ.Σ. του «Αγίου Ανδρέα» στον ΑΣΕΠ για έλεγχο και σας παρουσιάζει το επίμαχο άρθρο όπου φαίνονται αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων:
 




Δεν υπάρχουν σχόλια: