Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζονται οι παράνομες καρατομήσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων Νοσοκομείων.

• Αλαζονεία – Ρουσφέτι – Εγκαθίδρυση του κομματικού κράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
• Πού είναι οι Ανεξάρτητες αρχές, οι Ελεγκτικοί μηχανισμοί να παρέμβουν;
• 800 Διευθυντές – Υποδιευθυντές – Τμηματάρχες καρατομήθηκαν από τα Νοσοκομεία σε σύνολο 2.100
• Ακόμη δεν συγκροτήθηκαν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια κρίσης Προϊσταμένων
    Η κυβέρνηση δεν κρύβει την καθεστωτική αντίληψη που έχει για την Δημόσια Διοίκηση. Το έχει δηλώσει επανειλημμένως ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ότι «έχουμε την εξουσία, αλλά δεν έχουμε το κράτος».
      Η κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει την Δημόσια Διοίκηση γιατί πιστεύει ότι έτσι μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική επιβίωση των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
       Κάθε μέρα καθαιρούνται Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στα Νοσοκομεία. Αντικαθιστούνται παράνομα από άλλα υπηρεσιακά στελέχη, με στόχο η κυβέρνηση αφενός να εξυπηρετήσει τα κομματικά της στελέχη και αφετέρου να συστήσει μία νέα ιεραρχία υπηρεσιακών φοβισμένων στελεχών που θα βρίσκονται σε ομηρία, προκειμένου να εξυπηρετούν τους κυβερνητικούς – κομματικούς σκοπούς.
      Σε μία Δημοκρατική χώρα είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ισχύουν οι νόμοι που ψηφίζονται στο κοινοβούλιο και η κυβέρνηση οφείλει να τους εφαρμόζει. Όμως στην χώρα μας πάνω από τον Νόμο βρίσκεται η αλαζονεία της εξουσίας, οι εμμονές για διώξεις υπηρεσιακών στελεχών και το ρουσφέτι.
     Πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν οι διώξεις υπηρεσιακών στελεχών των Νοσοκομείων από τους Διοικητές με την στήριξη και την καθοδήγηση των Υπουργών Υγείας, παραβιάζοντας τις διατάξεις του Ν.4369/2016 που οι ίδιοι ψήφισαν και φέρουν την υπογραφή των Υπουργών Υγείας.
      Με το Ν. 4369/2016 καθορίζεται ο τρόπος επιλογής Προϊστάμενος Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στη Δημόσια Υγεία.
     Το άρθρο 30 του Ν. 4369/2016 ρητά αναφέρει ότι από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου: α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά την δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι. β) Η θητεία των ανωτέρω προϊστάμενων λήγει αυτοδίκαια με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.
       Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων σε συνεννόηση με τους Υπουργούς Υγείας, αλλά και με τα συνδικαλιστικά στελέχη που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, προχωρούν σε διώξεις και καθαιρέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων, πράξεις προδήλως παράνομες και αυθαίρετες.
      Πέραν των καρατομήσεων που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν για τις οποίες η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έχουμε σειρά νέων παράνομων καθαιρέσεων. Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων καρατομήθηκε η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσία και η Υποδιευθύντρια Οικονομικού, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η Υποδιευθύντρια Οικονομικού και στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ καρατομήθηκε ολόκληρη η Νοσηλευτική ιεραρχία (Διευθύντρια και τρείς Υποδιευθύντριες).
       Καταγγέλλουμε τις διώξεις των υπηρεσιακών στελεχών που επί σειρά ετών κατέχουν θέσεις ευθύνης. Οι διώξεις καθοδηγούνται από τους Υπουργούς Υγείας. Μας το είπαν απροκάλυπτα σε συνάντηση. Απαιτούμε να σταματήσει ο κατήφορος και να ανακληθούν άμεσα οι παράνομες αποφάσεις αντικατάστασης των στελεχών.
       Καλούμε την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να παρέμβουν άμεσα, ώστε να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες των Διοικητών των Νοσοκομείων.
Κάποιος να βάλει φρένο στον κομματισμό και το ρουσφέτι.

Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: