Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Διευκρινιστική εγκύκλιος για την επέκταση της ειδικής άδειας 10 ημερών.

             Δημοσιεύτηκε στη διαύγεια η αναμενόμενη διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την επέκταση της χορήγησης της ειδικής άδειας 10 ημερών σε όσους εργάζονται σε συγκεκριμένα τμήματα (κλειστού χώρου). Την εγκύκλιο μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ. Ξ•Ξ”Ξ© ή στον σύνδεσμο που ακολουθεί(https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΜΑ1465ΦΥΟ-Π1Τ?inline=true&fbclid=IwAR2oPloaRU6uqifGqn2wfjvOdNcnyntuvQjvRNh3h1Ugf80fuzwHke4F5uw).
      Κατόπιν όσων αναφέρονται οι εργαζόμενοι στα τμήματα που επεκτάθηκε η άδεια (επείγοντα, ακτινολογικό, εργαστήρια κ.α.) θα πρέπει να λάβουν την άδεια 10 ημερών και για το έτος 2018 (εφόσον είχαν συμπληρώσει ένα χρόνο σε κάποιο από τα αναφερόμενα τμήματα) μέχρι 31/6/2019.
       Ακόμη γίνεται ξεκάθαρο ότι την ειδική άδεια τη διοικούνται και οι συμβασιούχοι (επικουρικό προσωπικό, εργαζόμενοι σε προγράμματα ΟΑΕΔ).
       Επίσης θα πρέπει να τη λαμβάνουν και οι τραυματιοφορείς ή άλλες ειδικότητες που δεν συμπληρώνουν την πλήρη απασχόληση σε ένα μόνο από τα αναφερόμενα τμήματα, αλλά εργάζονται παράλληλα σε περισσότερα από αυτά (πχ επείγοντα-ΜΕΘ, ή Χειρουργεία- αίθουσα τοκετών – ΜΕΘ κλπ).
      Η έκδοση της συγκεκριμένης διευκρινιστικής εγκυκλίου έγινε κατόπιν αιτημάτων συνδικαλιστικών φορέων της υγείας και ιδιαιτέρως της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά δεν αναφέρεται πλήρως σε όλες τις περιπτώσεις που είχαν ζητηθεί (πχ Κέντρα Υγείας ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: