Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 11ης-2ης/6.3.2019, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

          Την Τετάρτη 6/3/19 και ώρα 8:30 πμ Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
      I.  Οργανισμός "ΛΑΘΗ και ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ".
    II.  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 13/3/19.
   III.  24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ 14 Μάρτη 2019.
   IV.  Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.
       Σ' αυτήν την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν η Καγκελάριος, η Ασλανίδη, η Μαργώνη και ο Σταματόπουλος, αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με παρόντες όλους τους υπολοίπους, (Πετρόπουλο, Γιαννόπουλο, Τούτουνη, Μπουραλέξη, Μαυρίκη, Αρβανίτη, Σουγλέρη και Λιώλη), ξεκίνησε η Συνεδρίαση, όπου ο Πρόεδρος Πετρόπουλος Κώστας εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκε στα εξής:
Α). Κατ  αρχήν στην πλούσια δράση του Σωματείου μας και κατά τον μήνα που πέρασε:
ü Τόσο στην κινητοποίηση της 6ης του Φλεβάρη, με την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που είχαμε στην πύλη του Νοσοκομείουκαι την ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ μας στη συνέχεια στην Υ.Πε, για το υπαρκτό τότε πρόβλημα της περικοπής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
ü  Όσο και στην διαδικασία για την δικαστική διεκδίκηση από το Σωματείο μας, των ΔΩΡΩΝ, όπου πέρασαν από το Σωματείο για τα σχετικά πάνω από 1000 άτομα, Συνάδελφοι Εργαζόμενοι μόνιμοι και μη αλλά και Συνταξιούχοι, μια διαδικασία που διεκπεραιώθηκε πλήρως έγκαιρα και σωστά, από τα μέλη του Προεδρείου και μόνον.
ü Αλλά και για τις πολύ πετυχημένες πολιτιστικές δράσεις μας, όπως η εκδρομή μας στην Αράχωβα και η καθιερωμένη τσικνοπέμπτη.
ü και βεβαίως για τις εξελίξεις σε μια σειρά από διεκδικήσεις μας, όπως είναι η απόκτηση του Μαγνητικού, η κατασκευή του Στεγάστρου, η προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού και η ξεχασμένη από το υπουργείο μελέτη για την νέα πτέρυγα, ζητήματα που δρομολογήθηκαν από την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας μετά βεβαίως από δικές μας διεκδικήσεις και παρεμβάσεις, όπου σύρθηκε η κουτσουρεμένη και παραπαίουσα Διοίκηση.
Β). Στην στάση του Διοικητή που συνεχίζει να είναι απόμακρος και μη συνεργάσιμος, θεατής των εξελίξεων και των προβλημάτων μας και μάλιστα αδύναμος και λίγος γι αυτά και  τις ανάγκες του Νοσοκομείου, όπως αυτό φάνηκε και με την περίπτωση του οργανισμού με την κακομοιριά του - τις μεγάλες του γκάφες και την προκλητικότητα πρακτική του όπου αποδείχθηκε ότι αυτοί δουλεύονται μεταξύ τους και το χειρότερο ότι δεν τον αντιμετωπίζουν σοβαρά, αλλά και με τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου που ακόμη παραμένει στα αζήτητα του υπουργείου  και όχι μόνον.
      Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη θεματολογία
α). Στο πρώτο θέμα, στα λάθη και τις παραλήψεις που συνεχίζουν να υπάρχουν στον Οργανισμό του Νοσοκομείου, παρά την πρόσφατη τροποποίηση του, την μετά από 11 ολόκληρους μήνες τροποποίηση-διόρθωση των λαθών που υπήρχαν, διόρθωση όμως που έγινε μερικώς και όχι στο σύνολο του, δεδομένου ότι πέρα από την σύσταση του ενός και ενιαίου ΝΠΔΔ με τον τίτλο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ ¨Ο ΑΓ ΑΝΔΡΕΑΣ¨ και την  κατάργηση πλέον της Υποδιοικήτριας του ΝΝΘώρακος που αποτελεί πλέον παρελθόν για τον χώρο μας, τα υπόλοιπα ζητήματα παραμένουν, με αποτέλεσμα όλοι οι Εργαζόμενοι και οι Ιατροί του Αγ Ανδρέα και του ΝΝΘ να είναι στον αέρα. Ζητήματα σοβαρά, που ξεπερνούν κάθε όριο υπομονής και ανοχής και για τα οποία θα πρέπει να συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας, τόσο με την αποστολή συγκεκριμένης επιστολής που θα εστιάζεται στο πρόβλημα και θα ζητά λύση, όσο και με σχετική Συνέντευξη Τύπου  για την εκ νέου ανάδειξη του προβλήματος που δυστυχώς χρονίζει, αλλά και με κινητοποιήσεις για την οριστική επιτέλους επίλυση του προβλήματος και βεβαίως με δικαστική προσφυγή εάν και εφόσον όσον επιχειρηθούν από τον Διοικητή οι φημολογούμενες παρεμβάσεις, η συγκάλυψη των λαθών με παρατυπίες και όχι μόνον.
β). Στο δεύτερο θέμα, που είχε να κάνει με την ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ της ΠΟΕΔΗΝ στις 13/3/2019 στην Αθήνα, όπου καλούνται από την ΠΟΕΔΗΝ όλα τα Σωματεία μέλη της, όπου σαφώς θα πρέπει να συμμετάσχουμε και εμείς.
γ). Στο τρίτο θέμα, που είχε να κάνει με την  24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΟΕΔΗΝ και το σχετικό ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στην Αθήνα, που έχει προσδιοριστεί για την 14η του Μάρτη  για την ένταξη μας στα ΒΑΕ και όχι μόνον, όπου θα πρέπει να συμμετάσχουμε.
δ). Στην εκκρεμότητα με τα εξαιρέσιμα, τις απλήρωτες Αργίες και τα Νυκτερινά, πρόβλημα όπου πρέπει να παρέμβουμε εκ νέου και με σχετική επιστολή-απόφαση μας, όπου θα προειδοποιούμε, πως εάν και εφόσον δεν δούμε κάτι μέχρι την 25/3/18, να απαντήσουμε με κινητοποιήσεις.
ε). Τέλος αναφέρθηκε στην πρόσφατη μετακίνηση της προϊσταμένης της Αιμοδοσίας, μια μετακίνηση που οι φήμες μιλούν για σχετική εμπλοκή της Διευθύντριας της Ιατρικής Υπηρεσίας της κας Θεοδωρή, ζήτημα που εάν και εφόσον επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να καταγγελθεί και να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας αλλά και κατάληψη στο γραφείο της προαναφερόμενης, που δυστυχώς συμπεριφέρεται όχι ως Δντρια αλλά ως κομματική εγκάθετη, με μίσος και κακία στους μη ημετέρους, δεδομένου ότι είναι ένα από τα τρία μέλη, που τελικά έμειναν δύο πλέον μετά την κατάργηση της υποδιοικήτριας του ΝΝΘ, της γνωστής παραδιοίκησης που λειτουργεί στο Νοσοκομείο.
          Στη συνέχεια
Αφού ακολούθησε η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων των μελών του Δ.Σ, όπου μπήκαν και τα ζητήματα των πρόσφατων δημοσιευμάτων για τις έξτρα αμοιβές Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας με πόσα που κυμαίνονται  από 400-800 ευρώ μηνιαίως και αφού ακολούθησε η αναγκαία και απαραίτητη σχετική διαλογική συζήτηση
                               Το Δ.Σ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ.
I. Επιστολή - Παρέμβασή αλλά και ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ για τις εκκρεμότητες στον Οργανισμό. Κινητοποιήσεις αλλά και Δικαστική προσφυγή εάν συνεχιστεί το πρόβλημα του οργανισμού και ιδιαιτέρως εάν και εφόσον ο Διοικητής προχωρήσει όλα όσα φημολογούνται για την κατάταξη του προσωπικού και τις κατά το δοκούν αλλαγές στις θέσεις ευθύνης.
II. Συμμετοχή στην ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ των Σωματείων της ΠΟΕΔΗΝ, στην Αθήνα την 23/3/19 καθώς επίσης και στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της επόμενης ημέρας την 14/3/19, στα πλαίσια της 24ωρης Απεργία όπου θα Συμμετάσχουμε, με το σκεπτικό της ΠΟΕΔΗΝ, σκεπτικό με το οποίο διαφώνησε η παράταξη της  ΕΣΥ.
III. Επιστολή - Παρέμβαση για την σοβαρή και πολύμηνη εκκρεμότητα στο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, την μη λειτουργία του, για την ΑΜΕΣΗ διευθέτηση του και επαναλειτουργία του. 
IV. Επιστολή - Παρέμβαση για τις αργίες και τα Νυκτερινά με την προειδοποίηση για κινητοποιήσεις εάν και εφόσον δεν δρομολογηθεί κάτι μέχρι την 15/3/19.
V. Επιστολή - Παρέμβαση για ενημέρωση και εξηγήσεις από τον Διοικητή για τα δημοσιεύματα που ομιλούν για έξτρα αμοιβές εκ μέρους του σε Εργαζόμενους από 400-800 ευρώ μηνιαίως.
VI. Παρέμβαση στην περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή της Διευθύντριας  της Ιατρικής Υπηρεσίας στα Νοσηλευτικά ζητήματα, όπως στην προκειμένη περίπτωση με την μετακίνηση της προϊσταμένης της Αιμοδοσίας, με τις δράσεις  που προσδιορίστηκαν  εισηγητικά.
                                                        Δ.Σ Σωματείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: