Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΑΔΕΔΥ: Σάββατο 16 Μαρτίου – Διεθνής κινητοποίηση ενάντια στο ρατσισμό

            Στις 16 του Μάρτη διαδηλώνουμε σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ενάντια στο ρατσισμό και στον εθνικισμό. Στις 16 Μάρτη θα ακουστεί η κραυγή μας στη χώρα μας και την ίδια μέρα θα συμπορευτούμε, με κινήματα που θα διαδηλώνουν σε όλο τον πλανήτη. Στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, στη Βιέννη, στο Παρίσι, στη Βαρσοβία, στη Κοπεγχάγη, στη Ν. Υόρκη, στο Σίδνεϋ, στη Σεούλ, για να μπει φραγμός στη φασιστική απειλή και στο ρατσισμό. Για να νικήσει η ελπίδα, ο συλλογικός αγώνας των πολλών για ένα κόσμο και μια Ευρώπη χωρίς νεοναζί και ρατσισμό. Απαιτούμε να σταματήσουν οι απάνθρωπες πολιτικές «αποτροπής» της προσφυγιάς, που στοιχίζουν καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο και στην ανοιχτή θάλασσα ανάμεσα σε Λιβύη και Ιταλία.
       Διαδηλώνουμε με στόχο την ανατροπή των αντιμεταναστευτικών πολιτικών, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών, τη μεταφορά τους από τα hot-spots του Αιγαίου στην ενδοχώρα και την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό των πόλεων με δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης τους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαδηλώνουμε απέναντι στη ρατσιστική επιθετικότητα, για την  ανατροπή των αντεργατικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών που αναπαράγουν και ενισχύουν τις φασιστικές, ακροδεξιές και ρατσιστικές αντιλήψεις. Διαδηλώνουμε ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική που γεννούν ακόμα μεγαλύτερα προσφυγικά ρεύματα και απειλούν την περιοχή με γενικότερη ανάφλεξη.
      Στις 16 του Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στον εθνικισμό και υπέρ της φιλίας των λαών. Διαδηλώνουμε μαζί: ντόπιοι, πρόσφυγες και μετανάστες. Για ίσα δικαιώματα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους. Για μια ζωή χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό και φασισμό. Για να διατεθούν αυξημένα κονδύλια για Υγεία, Παιδεία, μισθούς και συντάξεις και όχι για εξοπλισμούς.
      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί στις αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις οργανώσεων μεταναστών, φορέων, συλλογικοτήτων και σωματείων, το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, στις 14:00 στην Πλατεία Βικτώριας και στις 15:00 στην Ομόνοια και στις πορείες που θα ακολουθήσουν προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: