Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΟΕΔΗΝ: Σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό της ΠΟΕΔΗΝ στις εκλογικές διαδικασίες των σωματείων για την εκλογή αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας για το Συνέδριο, συμμετέχουν μόνο οι μόνιμοι και οι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου εργαζόμενοι.

ΑΘΗΝΑ:26/8/2020
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3267                                                  ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΠΟΕΔΗΝ

Συνάδελφοι,
       Με αφορμή συζήτηση προσωρινής διαταγής για την προσωρινή διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων Παίδων εξεδόθη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύτηκε στο Σωματείο να προβεί σε εγγραφή ως μελών εργαζομένων Ορισμένου χρόνου ή άλλες ελαστικές μορφές συμβάσεων. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φόρα η πάγια θέση της ΠΟΕΔΗΝ ότι με το υπάρχον καταστατικό της ΠΟΕΔΗΝ δεν μπορεί να συμμετάσχουν οι έκτακτοι υπάλληλοι στην εκλογή αντιπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.  Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ήδη ενημερώσει τα μέλη της ότι σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό στις εκλογικές διαδικασίες των Σωματείων για την εκλογή αντιπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ για το Συνέδριο συμμετέχουν μόνο οι μόνιμοι και οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου εργαζόμενοι. Για μια ακόμα φορά λοιπόν εφιστούμε την προσοχή σας στην πιστή εφαρμογή του καταστατικού της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον.
      Υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ είναι και Καταστατικό, στο οποίο με ομόφωνη απόφαση το Γ.Σ. θα εισηγηθεί την τροποποίηση του καταστατικού της Ομοσπονδίας ώστε να έχουν δικαίωμα εγγραφής όλοι οι εργαζόμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Εξάλλου οι αγώνες της ΠΟΕΔΗΝ για μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.
Δεν μπορούμε όμως στην παρούσα φάση να συνηγορήσουμε να αμφισβητηθεί το επερχόμενο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ με την εγγραφή και τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων για το συνέδριο αφού το υπάρχον καταστατικό της ΠΟΕΔΗΝ δεν το επιτρέπει.
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: