Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για ΜΕΘ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΎ -ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ..

ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΩΦΕΛΟΣ.
   Η κυβέρνηση δέσμευσε τις ΜΕΘ των Δημόσιων Νοσοκομείων και των Στρατιωτικών που ούτως ή άλλως είναι κρατικές.
Δεν δέσμευσε όμως τις κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.
Το ΕΣΥ  εδώ και πολλά χρόνια νοικιάζει  κλίνες ΜΕΘ από τον ιδωτικό τομέα, αφού το πρόβλημα των ελλείψεων ΜΕΘ είναι διαχρονικό. Ουδέποτε όμως ο ιδιωτικός τομέας ήταν ειλικρινής.
Κρατούσε τις ΜΕΘ για τις  δικές του ανάγκες και ότι περίσευε παραχωρούσε  στο 
ΕΣΥ.   Πέρυσι και τα προηγούμενα χρόνια, τον χειμώνα υπήρχε λίστα αναμονής 50 ασθενών και χωρίς κορονοϊό.  Διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους  περίμεναν  επί ημέρες να αδειάσει κλίνη ΜΕΘ. Πολλοί δεν άντεξαν. Ο ιδιωτικός τομέας παρότι είχε σύμβαση με το υπουργείο υγείας για παραχώρηση 50 έως 100 κλινών ΜΕΘ ποτέ δεν τήρησε τη συμφωνία. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Τι πρέπει να γίνει.  Όπως και εαν γίνεται η παραχώρηση την αποκλειστική διαχείρηση   των κλινών  ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα θα  πρέπει να την έχει το ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ  όπως και των Νοσοκομείων. Όταν αδειάζει  μία κλίνη  να νοσηλεύεται περιστατικό που βρίσκεται στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ- ΕΚΕΠΥ. Αποκλειστικά και μόνο.
Δεν είναι λύση να μετατρέπουμε  τις ελάχιστες κλίνες γενικών  ΜΕΘ, σε ΜΕΘ κορονοϊού.
Οι λίστες αναμονής θα εκτιναχθούν.  Νοσοκομεία δεν θα είναι σε θέση να προγραμματίσουν σοβαρά χειρουργεία γιατί δεν θα έχουν διαθέσιμη ΜΕΘ.  Χθες Μεταφέρουν  τη ΜΕΘ  12 κλινών και τη ΜΑΦ  6 κλινών του Γεννηματάς  και τις μετατρέπουν σε ΜΕΘ κορονοϊού.  Ενα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία μένει χωρίς Γενική ΜΕΘ.
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΕΘ
Τα περιστατικά κορονοϊού που είναι στις ΜΕΘ είναι σταθερά στην Αττική και στα Νοσοκομεία της περιφέρειας, μειούμενα κυρίως όμως λόγω θανάτων.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. 1
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. 6
ΑΧΕΠΑ. 4
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ. 1
ΚΑΤΕΡΙΝΗ. 1
ΠΑΝ. ΛΑΡΙΣΣΑΣ. 2
ΓΕΝ. ΛΑΡΙΣΣΑΣ. 1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ 0
ΚΡΗΤΗ.0
ΠΑΤΡΑ. 0
ΑΤΤΙΚΗ.
ΣΩΤΗΡΙΑ. 23
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 24
ΘΡΙΑΣΙΟ.8
ΑΤΤΙΚΟ. 8
ΣΥΝΟΛΟ. 79.
ΑΤΤΙΚΗ. 63
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. 16.....
  Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: