Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Ομιλία του προεδρεύοντα της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Μπράτη, στην χθεσινή ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της ΑΘΗΝΑΣ, για την εργατική Πρωτομαγιά

Συνάδελφοι,-ισσες, 
Εργαζόμενοι, -ες

     135 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.
   Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.
      Αυτούς τους αγώνες κι αυτές τις θυσίες τιμούμε σήμερα. Σήμερα που η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας έχει κηρύξει έναν απροκάλυπτο πόλεμο στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων.
   Σήμερα που η πανδημία καλπάζει δεν κάνει προσλήψεις προσωπικού στην Υγεία, δεν μονιμοποιεί τους συμβασιούχους γιατρούς και νοσηλευτές, δεν εντάσσει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.
     Στην εκπαίδευση αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα στο 1:25 και εισάγει την αστυνομοκρατία στις σχολές. Παράλληλα προχωρεί σε ιδιωτικοποιήσεις στους Δήμους και στις Περιφέρειες.

      Ενώ επικαλείται τη συναίνεση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ταυτόχρονα την αξιοποιεί για να περάσει όλα τα μέτρα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, χωρίς κανένα διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς.
 Συναδέλφισσες, -οι
...................................................................................................................................Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ομιλία στόν σύνδεσμο που ακολουθεί:  2021.05.06 – Ομιλία του προεδρεύοντα της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Μπράτη για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: