Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Πάτρα – Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας»: Παραδοχή για δήθεν «έκτακτα» χειρουργεία



Η παραβίαση του Κανονισμού λειτουργίας των χειρουργείων, από ορισμένους χειρουργούς και αναισθησιολόγους στα νοσοκομεία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν προσωπικούς τους «πελάτες», αποτελεί συνήθη και γνωστή τακτική. Μάλιστα δεν διστάζουν να «βαπτίζουν» τακτικά περιστατικά ως έκτακτα και να απασχολούν τις χειρουργικές αίθουσες εις βάρος του πραγματικά επείγοντος!

Αυτό φαίνεται να αποτελεί συνήθεια για μεμονωμένους χειρουργούς του «Αγίου Ανδρέα» στην Πάτρα, προκαλώντας αντιδράσεις των εργαζομένων και δη του νοσηλευτικού προσωπικού. Η στάση εργασίας που πραγματοποίησαν προχθές είχε στόχο να αναδείξει την επικίνδυνη κατάσταση η οποία διαμορφώνεται για ασθενείς αλλά και προσωπικό.

Αυτό φαίνεται ότι το αντιλαμβάνεται η ηγεσία του νοσοκομείου, όπως προκύπτει από χθεσινό έγγραφο του διοικητή, Ηλία Θεοδωρόπουλου, που ζητάει με ξεκάθαρο τρόπο την τήρηση του Κανονισμού. «Υπενθυμίζεται σε όλους ότι οφείλουν να τηρούν αυστηρά και απαρέγκλιτα τον κανονισμό λειτουργίας των χειρουργείων. Η καταστρατήγησή του δημιουργεί επισφαλείς συνθήκες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς υπαλλήλους και δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από κανέναν ανεξαρτήτως ειδικότητας και βαθμού» αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο. Επίσης επισημαίνει ότι «δεν είναι αποδεκτές αποκλίνουσες συμπεριφορές μεταξύ συναδέλφων και περιστατικά πίεσης ή εκφοβισμού θα επισύρουν πειθαρχικές κυρώσεις».

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο» ο αν. διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Δημόπουλος, τόνισε ότι η παραβίαση του κανονισμού «προκαλεί προστριβές, εντάσεις, ασυνεννοησία και κατ’ επέκταση πυροδοτεί τις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων. Ο γιατρός οφείλει τον απόλυτο σεβασμό στο σύνολο του προσωπικού με το οποίο συνεργάζεται στα χειρουργεία. Αν προκύψει το οποιοδήποτε πρόβλημα είμαστε εδώ για να το αντιμετωπίσουμε. Λύσεις υπάρχουν για όλα».

Η στάση της διοίκησης ικανοποίησε τους εργαζομένους, οι οποίοι μάλιστα σε ένδειξη καλής θέλησης ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Μιχάλης Στελλάτος, ανέφερε στην «Π»: «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να τηρείται ο κανονισμός. Αυτή άλλωστε είναι και η εντολή που έδωσε πρόσφατα ο νέος υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ζητώντας να γίνει εκκαθάριση στις λίστες αναμονής οι οποίες σήμερα δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα».

Αναδημοσίευση από: pelop.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: