Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Νοσοκομείο Ρόδου: Τον απέλυσαν γιατί αποκάλυψε ότι κάποιοι πολίτες πληρώνουν…

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρόδου που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εργαζόμενος απολύθηκε από το Νοσοκομείο γιατί δημοσιοποίησε ότι κατηγορίες πολιτών πληρώνουν 20 ευρώ για να έχουν πρόσβασή στο Νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

“Μέσα σε αυτό το εκβιαστικό κλίμα της απαξίωσης έρχεται και η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ του συναδέρφου μας. Το μεγάλο του λάθος; Ανάρτησε ανακοίνωση για την είσπραξη του ποσού των 20 ευρώ στα Επείγοντα από κάποιες «κατηγορίες» ανθρώπων που θα καταφθάσουν στα νοσοκομεία ως ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ (διατάξεις άρθρου 27 του ν. 4715/2020)!

Η Κυβέρνηση επιχειρεί όχι μόνο την κατηγοριοποίηση των ανθρώπων, αλλά και την άνιση μεταχείριση της Ανθρώπινης Ζωής την ώρα που χρήζει Άμεσης και Επείγουσας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Απολύθηκε, λοιπόν, ο συνάδερφος μας (ο οποίος είχε προσληφθεί μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 55 ετών) για τον «σπουδαίο λόγο» της δημοσιοποίησης (η εν λόγω ανακοίνωση φωτογραφήθηκε από δημοσιογράφο και δημοσιεύθηκε σε εφημερίδα κατακρίνοντας την Κυβέρνηση) που έλαβε η επαίσχυντη εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας!

Απολύθηκε ο συνάδερφος μας, ο οποίος σε ενάμιση χρόνο θα έβγαινε σε σύνταξη.

Απολύθηκε ο συνάδερφος μας και πλέον δεν μπορεί να μετέχει σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ΠΕΝΤΕ ολόκληρα χρόνια, λόγω της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας του!

Απολύθηκε ο συνάδερφός μας γιατί ακούσια προκάλεσε αντίδραση και αντιδράσεις δεν χωρούν στην αντιδημοκρατικότητα της Κυβέρνησης.

Με άλλα λόγια απολύθηκε γιατί άθελα του αποκάλυψε όσα ψηφίζει η Κυβέρνηση, αλλά δε θέλει να τα συνειδητοποιούμε.

Δεν είναι αυτό απόλυση με ξεκάθαρη πολιτική σκοπιμότητα;”

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανεχτεί καμία φωνή που ξεσκεπάζει την πολιτική της. Μήπως όμως οι υγειονομικοί θα έπρεπε να βγουν από τη ραστώνη και να αντιδράσουν σε μια ακόμα πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης;



Αναδημοσίευση από: ygeionomikoi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: