Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Προβλήματα Χειρουργείων 409.

          Τα προβλήματα του χώρου των χειρουργείων του 409, όπως αυτά κατατέθηκαν από τούς ίδιους τους εκεί Συναδέλφους - Εργαζόμενους στη Συγκέντρωση – Συνάντηση που είχαμε μαζί τους, την ΔΕΥΤΕΡΑ 27/6/11, είναι πάρα πολλά και μάλιστα πάρα πολύ σοβαρά. Αυτά λοιπόν τα προβλήματα πού χρίζουν άμεσης παρέμβασης, κωδικοποιημένα είναι τα εξής:
  • Δεν εφαρμόζεται ο υπαρκτός και υποχρεωτικός ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ των ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ, με αποτέλεσμα ο καθένας να λειτουργεί κατά το δοκούν, όπως θέλει. Επικρατεί ένα απέραντο χάος, μια απαράδεκτη κατάσταση πού αν δεν αντιμετωπιστεί ΑΜΕΣΑ, εγκυμονεί κινδύνους και σίγουρα θα μας οδηγήσει σε κινητοποιήσεις, μέχρι και κλείσιμο των Χειρουργείων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο κάθε Ιατρός βάζει χειρουργείο όποτε θέλει, εκτός προγράμματος, χωρίς καμία συνεννόηση ακόμη και μόνος του, χωρίς Νοσηλευτικό Προσωπικό. Παρατείνει το ωράριο κατά το δοκούν και άλλα πολλά με αποκορύφωμα τούς Οφθαλμίατρους πού έχουν μετατρέψει τα Χειρουργεία σε Πασαρέλα.
  • Ελλείψεις Προσωπικού ειδικά στο Αναισθησιολογικό, όπου η λειτουργία είναι άκρως επικίνδυνη. Μια Νοσηλεύτρια ανά δύο αίθουσες, με αποτέλεσμα το Νοσηλευτικό Προσωπικό να γίνεται μπαλάκι από αίθουσα σε Αίθουσα και Ανάνηψη. Μετά την απόλυση τής μιας συμβασιούχου χρειάζονται ακόμα δύο για ομαλή και ασφαλή λειτουργία. Ανύπαρκτη ή άκρως απαραίτητη γραμματειακή υποστήριξη.
  • Δεν υπάρχει κάλυψη από Βοηθούς Θαλάμου τα Απογεύματα, τις Αργίες, τις Νύκτες και τα Σαββατοκύριακα.
  • Δεν υπάρχουν Τραυματιοφορείς τα Απογεύματα, τις Νύκτες, τις Αργίες και τα Σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα οι ανάγκες να καλύπτονται από τούς Τραυματιοφορείς των Ε.Ι και να επικρατεί μια αρκετά μεγάλη δυσλειτουργία και ταλαιπωρία των Ασθενών.
  • Δεν χορηγείται ή άδεια οθόνης πού λαμβάνουν οι Συνάδελφοι – Εργαζόμενοι του Κεντρικού Κτιρίου.
          Η κατάσταση πού επικρατεί με την προαναφερόμενη ανεξέλεγκτη λειτουργία, την χωρίς κανονισμό, όπου τα βαφτίσια των ΕΚΤΑΚΤΩΝ περιστατικών δεν έχουν τέλος, τις ομαδοποιήσεις λειτουργίας και άλλα πολλά που ισοπεδώνουν κάθε έννοια σωστής και ομαλής λειτουργίας, πρέπει ΑΜΕΣΑ να πάρει τέλος. Για όλα αυτά τα προαναφερόμενα προβλήματα πού δεν είναι και τα μόνα, παρακαλούμε την άμεση παρέμβασή σας, άμεσα σχετική Συνάντηση για την αντιμετώπισή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: