Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Προβλήματα Εργαζόμενων και Κ.Υ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ

          Τα προβλήματα πού αντιμετωπίζει το Κ.Υ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτό, όπως αυτά κατατέθηκαν στη σχετική Συγκέντρωση – Συνάντηση πού είχαμε μαζί τους την 30/6/11, είναι αρκετά και χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης.
             Τα Προβλήματα αυτά είναι τα εξής:
  • Κατ΄ αρχήν οι μεγάλες Ελλείψεις σε Προσωπικό όλων των Ειδικοτήτων. Ο ένας Διοικητικός Υπάλληλος, οι 2 Επιμελητές, ο 1 Ακτινολόγος, οι 9 Νοσηλεύτριες, οι 2 Μαίες και μία Επισκέπτρια, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσει αυτό το Κ. Υ, πού απευθύνεται σε μια μεγάλη και δύσκολη έκταση, πού έχει πάρα πολλούς κατοίκους.
  • Δεν λειτουργούν τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, παρά την πάρα πολύ καλή υποδομή, λόγω έλλειψης Προσωπικού, με αποτέλεσμα να κλείνονται ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις μετά από έναν μήνα. Προσωρινή λύση για να μην έρχονται στην Πάτρα κάθε τρίτη τα 40 και πλέον δείγματα, είναι ή συνεργασία τους με το Κ.Υ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ, τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
  • Για την διασφάλιση των χρημάτων πού εισπράττονται, κατ΄ αρχήν μηχάνημα πλαστότητας και χρηματοκιβώτιο φύλαξης τους, απέναντι στη σημερινή αγχώδη και επικίνδυνη φύλαξη, μεταφορά και παράδοση στο Νοσοκομείο.
  • Δεν υπάρχει ΘΥΡΩΡΟΣ - ΦΥΛΑΞΗ τα απογεύματα και την Νύκτα όπου εργάζονται στο Κ.Υ μόνον 2 Ιατροί και μία Νοσηλεύτρια.
  • Δεν υπάρχει καθημερινή και πλήρη Ακτινολογική κάλυψη.
  • Επισκέπτες Ιατροί κατά βούληση, σε ώρες ακατάλληλες, γύρω στις 2 το μεσημέρι, ώρες πού δεν εξυπηρετούν τούς πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται αφάνταστα από την πολύωρη αναμονή.
  • Καλύτερη αντιμετώπιση της σημερινής καθαριότητας, πού σήμερα γίνεται από δύο ανασφάλιστες καθαρίστριες των 800 Ευρώ Τριμηνιαίως, πού προσφέρουν υπηρεσίες 15 ημέρες η καθεμιά τον μήνα.
          Με δεδομένη λοιπόν την μεγάλη εμβέλεια του συγκεκριμένου Κ.Υ, όπως προαναφέρουμε και ιδιαιτέρως την μεγάλη προσφορά του, κάτι πού αποδεικνύεται και από τα στατιστικά του στοιχεία, ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων πού δν είναι και τα μόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: