Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Προβλήματα ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ και Κ.Υ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ.

        Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο Κ.Υ  ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ, την Δευτέρα 4/7/11, διαπιστώσαμε πληθώρα προβλημάτων. Βρήκαμε ένα Κ.Υ υποβαθμισμένο, ένα Κ.Υ πού παρ΄ ότι απευθύνεται σε μια μεγάλη και δύσκολη έκταση με πάρα πολλούς κατοίκους, να  λειτουργεί με ελάχιστες δυνάμεις. Λειτουργεί  με 1 Νοσηλεύτρια, 1 Διοικητικό, 2 οδηγούς, 1 επισκέπτρια, 1 καθαρίστρια, 2 κλητήρες, 2 φύλακες και 7 Ιατρούς. 
    Τα Προβλήματα αυτά που είναι πολλά και χρίζουν άμεσης παρέμβασης, είναι:
-    Κατ΄ αρχήν οι μεγάλες  Ελλείψεις σε Προσωπικό  όλων των  Ειδικοτήτων.  Βάσει των δυνάμεων που προαναφέρουμε, δεν έχει πλήρη Νοσηλευτική κάλυψη, παρά μόνον τα πρωϊνά. Δεν έχει Ακτινολογική Κάλυψη (καλύπτεται από ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ). Δεν λειτουργεί το Ασθενοφόρο του καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, παρά μόνον τα απογεύματα.  Δεν υπάρχει κάλυψη από Μαίες (Η μία Συνταξιοδοτείται εντός των ημερών και ή άλλη βρίσκεται σε άδεια κύησης). Δεν υπάρχει φύλαξη  καθ΄ όλη την διάρκεια του 24ώρου, κλπ.
-     Η  ανάγκη κτιριακής συντήρησης εμφανής, ειδικά στα εξωτερικά ταβάνια και όχι μόνον.
-     Για την διασφάλιση των χρημάτων πού εισπράττονται, κατ΄ αρχήν μηχάνημα πλαστότητας και χρηματοκιβώτιο φύλαξης τους, απέναντι στη σημερινή αγχώδη και επικίνδυνη φύλαξη, μεταφορά και παράδοση στο Νοσοκομείο.
        Με δεδομένη λοιπόν την μεγάλη εμβέλεια του συγκεκριμένου Κ.Υ, όπως προαναφέρουμε και ιδιαιτέρως την αναγκαιότητα ύπαρξής του, ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ την  αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων πού δεν είναι και τα μόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: