Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το Σωματείο μας για την ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ του ΕΣΥ.

           H πρόταση του Υπουργού Υγείας για την αναδιάταξη του ΕΣΥ, πού μπορεί στο ξεκίνημα να είναι ¨ΗΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ¨,  σε σχέση με τις πρόσφατες σχετικές διαρροές που υπήρχαν, περικλείει όμως  μέτρα και παγίδες αλλά και ρυθμίσεις που θα καταστήσουν το σύστημα, στην ολοκλήρωση της αναδιάταξής του, ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ και επιζήμιο για τους Εργαζόμενους και τούς Πολίτες.
          Με την πρόταση αυτή, μπορεί να μην έχουμε ένα κοινό Δ.Σ για όλες τις Νοσοκομειακές μονάδες του Νομού μας, όπως ήδη είχε ξεκινήσει, έχουμε όμως:
-    Αρκετές μειώσεις Οργανικών Κλινών, οι οποίες για το Νοσοκομείο μας ανέρχονται στις 200, έναντι 390 του Νομού μας και 16.000 πανελλαδικά. Μειώσεις που σε συνάρτηση με τους νέους συντελεστές,  θα καταργήσουν αρκετές θέσεις εργασίας, ίσως και Εργαζόμενους και θα ταλαιπωρήσουν τους πολίτες, ειδικά αυτήν την περίοδο, όπου λόγω και της οικονομικής κρίσης, ολοένα και πιο πολλοί πολίτες θα απευθύνονται στα Δημόσια Νοσοκομεία.
-    Μειώσεις και Συγχωνεύσεις Κλινικών, που για τον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ είναι 4 έναντι των 300 πανελλαδικά.    
          Οι ενιαίοι Οργανισμοί – Προϋπολογισμοί και οι ενοποιήσεις Υπηρεσιών, που είναι το αμέσως επόμενο στάδιο, θα καταργήσουν Νοσηλευτικές μονάδες και προοπτικά θα μειώσουν αισθητά τα σημερινά υπάρχοντα Νοσοκομεία.
          Οι 350 Κλίνες που προβλέπονται για το Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, κλίνες  πού κακώς και λαθεμένα βγήκαν με βάσει την σημερινή σεισμόπληκτη λειτουργία μας, μια λειτουργία πού ταλαιπωρεί αισθητά τους πολίτες, ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ, γιατί απλούστατα δεν καλύπτουν τις ανάγκες της περιοχής.
                                          Γι΄ αυτό τον λόγο 
Δεν αποδεχόμαστε αυτόν τον σχεδιασμό, αυτήν την πρόταση συρρίκνωσης, στην οποία ΖΗΤΑΜΕ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ. Βελτιώσεις στην  Παθολογική- Ορθοπεδική και Χειρουργική Κλινική. Στις σημαντικές και καθοριστικές για τον Αγ.  Ανδρέα και την περιοχή μας κλινικές, πού δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν με τα ελάχιστα κρεβάτια  που προβλέπονται. Ζητάμε βελτιώσεις πού να φθάνουν  τις  Κλίνες στην προ του σεισμού  λειτουργία μας και όχι μόνον και βεβαίως  που να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών και της περιοχής μας.

                                   .......................
          Κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο διαβάζετε και  βλέπετε σχετικά με την ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ του ΕΣΥ στον Νομό μας:  http://www.achaianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12550:2011-07-04-15-53-01&catid=55:politics&Itemid=191

Δεν υπάρχουν σχόλια: