Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Και οι άνδρες δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται άδεια ανατροφής τέκνου με αποδοχές.

           Το «πράσινο φως» για πλήθος αγωγών αποζημίωσης εις βάρος του Δημοσίου δίνει απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, η οποία καταδεικνύει ότι ο πατέρας παιδιού που η μητέρα του δεν κάνει χρήση της εννεάμηνης άδειας λοχείας δικαιούται εκείνος τη συγκεκριμένη άδεια μετ΄ αποδοχών. Από το νοσοκομείο Μεταξά, στο οποίο εργάζεται ο πατέρας, του χορηγήθηκε μεν η σχετική άδεια, ωστόσο του αποκόπηκαν οι αποδοχές.
         Ο εν λόγω άνδρας διεκδίκησε τα χρήματα δικαστικώς οπότε και αποφασίστηκε να το χορηγηθεί το ποσό 10.332 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στους μισθούς που εκείνος απώλεσε από την άρνηση των διοικούντων να του δώσουν άδεια ανατροφής.
          Ο προσφεύγων είχε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πάρει τη σχετική άδεια, καθώς η σύζυγός του δεν θα έκανε χρήση του δικαιώματος αυτού και εκ του νόμου, λόγω της ισότητας των φύλων, η υπηρεσία του όφειλε να αποδεχθεί το αίτημά του.
         Ωστόσο, η διοίκηση του έδωσε μεν άδεια για εννέα μήνες, αλλά του έκοψε τις αποδοχές του όταν απέκτησε το πρώτο του παιδί. « Ο πατέρας δημόσιος υπάλληλος δικαιούται την ειδική άδεια μετ΄αποδοχών διάρκειας εννέα μηνών, που προβλέπεται και για τις μητέρες, προκειμένου να ασχοληθεί με την ανατροφή του τέκνου του, εφόσον η σύζυγός του δεν κάνει χρήση της άδειας αυτής», επισημαίνεται στο σκεπτικό της δικαστικής απόφασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: