Στο ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων αν αξιολογηθούν αρνητικά αναφέρθηκε σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας.
Ερωτηθείς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash, αν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, είπε ότι στο πρώτο μνημόνιο προβλέπεται αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων έως το 2015 και ανέφερε πως με το μέτρο της εφεδρείας αποχώρησαν 15.000 υπάλληλοι, ενώ δεν απέκλεισε απολύσεις υπαλλήλων αν αξιολογηθούν αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο συνταγματικός σκόπελος.«Στο Δημόσιο εργάζονται σήμερα 640 χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι, περίπου 80 χιλιάδες συμβασιούχοι -άρα 720.000- και στις λεγόμενες ΔΕΚΟ που δεν είναι στο Χρηματιστήριο και εποπτεύονται από το κράτος περίπου 25 χιλιάδες εργαζόμενοι. Μιλούμε, δηλαδή, για έναν αριθμό περίπου 745- 750 χιλιάδων υπαλλήλων, εκ των οποίων, οι περίπου 190 χιλιάδες είναι εκπαιδευτικοί και οι περίπου 165 χιλιάδες είναι ένστολοι όλων των κατηγοριών και βαθμίδων», πρόσθεσε ο υπουργός.
Στο τέλος του έτους θα γνωρίζουμε τι είδους υπηρεσίες έχουμε. Όπως είπε ο Δ. Ρέππας, άρχισε ήδη η αξιολόγηση των δομών στο υπουργείο του, ακολουθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και «μέχρι το τέλος του χρόνου θα γνωρίζουμε όχι πόσες υπηρεσίες έχουμε αλλά και τι επιπέδου είναι αυτές οι υπηρεσίες, πόσο καλές είναι, αν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες». Παράλληλα, πρόσθεσε, θα ξεκινήσει και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού.
Το κράτος να παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο. «Εάν το κράτος δεν παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση» τόνισε, επίσης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. «Το κράτος πρέπει να κοπεί σε τομείς όπου σήμερα η λειτουργία του δεν προσφέρει τίποτα στο κοινωνικό σύνολο και το επιβαρύνει με το λειτουργικό κόστος το οποίο έχει», ανέφερε και ανέπτυξε επτά πυλώνες πάνω στους οποίους θα κινηθεί ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου