Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αδύνατη προς το παρόν η μεταφορά της Ουρολογικής Κλινικής στη Νέα Πτέρυγα του Γ.Ν. Πατρών «Αγ. Ανδρέας».

Ο
Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας στην με αρ. 3313/21-12-11 ερώτηση, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τη Βουλευτή Αχαΐας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μαρία Κυριακοπούλου, σχετικά με τη λειτουργία της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν. «Αγ. Ανδρέας» Πατρών, τόνισε ότι προς το παρόν είναι αδύνατη η μεταστέγασή της στο κτίριο της Νέας Πτέρυγας.
Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο κ. Λοβέρδος, στο κτίριο Δορυφορικό Τμήμα (πρώην 409 Σ.Ν.) του Γ. Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» συστεγάζονται οι Κλινικές Ουρολογική, Καρδιολογική, Πλαστική, Ω.ΡΛ., Γυναικολογική-Μαιευτική, Οφθαλμολογική, καθώς και οι Μονάδες Εμφραγμάτων και Νεογνών.
Λόγω ακαταλληλότητας του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου από τον σεισμό του 2008, κατασκευάζεται διώροφο κτίριο με επίβλεψη της ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. και έχει προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου κτιρίου.
Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι η Νέα Πτέρυγα ήδη ασφυκτιά λόγω στέγασης της Ορθοπεδικής, Χειρουργικής και Παθολογικής Κλινικής, καθώς και των ΤΕΠ και ΜΕΘ, στην παρούσα περίοδο είναι αδύνατη η μεταστέγαση της Ουρολογικής Κλινικής στο κτίριο της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: