Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Το Σωματείο μας για τα Προβλήματα των ΒΟΗΘΩΝ ΘΑΛΑΜΩΝ.

Αριθμ. Πρωτ:…….............66.
Πάτρα……….............27.3.12.                                  ΠΡΟΣ: ΔΚΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

           Τα προβλήματα των Συναδέλφων BOHΘΩΝ ΘΑΛΑΜΩΝ, όπως αυτά κατατέθηκαν στη συνάντηση που είχαμε μαζί τους την 9/3/12, είναι αρκετά και μάλιστα πολύ σοβαρά. Προβλήματα που επιδεινώθηκαν, με το πρόγραμμα πού ξαφνικά και χωρίς καμία συζήτηση, εφαρμόστηκε μονομερώς το τελευταίο διάστημα στο συγκεκριμένο αυτόν κλάδο.
Το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό πρόβλημα γι΄ αυτούς τους Συναδέλφους είναι οι μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Ελλείψεις πού έχουν δημιουργηθεί, από την κυβερνητική πολιτική που δεν καλύπτει τις άκρως απαραίτητες ανάγκες τους σε νέο προσωπικό, από τις πάρα πολλές Συνταξιοδοτήσεις, αλλά και τις πάμπολλες μετακινήσεις από τον κλάδο τους, προς άλλους κλάδους και υπηρεσίας προς κάλυψη άλλων αναγκών και όχι μόνον.
Αυτές οι μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού και το απαράδεκτο έως προκλητικό, αναποτελεσματικό πρόγραμμα πού τους επεβλήθη ερήμην τους, εξαντλούν όλους τους Εργαζόμενους αυτού του κλάδου.
         Τα προβλήματα του συγκεκριμένου αυτού κλάδου, που φορτώνεται με πληθώρα αγγαρειών ξένων προς το αντικείμενο δουλειάς τους, προβλήματα που χρίζουν ιδιαίτερης και βεβαίως άμεσης προσέγγισης, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνον με τις άκρως απαραίτητες ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και έως ότου γίνουν αυτές, επιβάλλεται και πρέπει:
  • Επιστροφή άμεσα όλων των μετακινημένων αυτού του κλάδου.
  • Μετακινήσεις προς το τμήμα τους, άλλων Συναδέλφων πού το θέλουν και το επιθυμούν και εφ΄ όσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.
  • Ενταξη όλων στα τμήματα όπως και πριν, με προτεραιότητα στις Μονάδες, ΤΕΠ και χειρουργεία.
  • Μείωση των βαρδιών υπηρεσίας τους. Καμία Β.Θ σε νυχτερινή βάρδια. Κάλυψη των απογευματινών βαρδιών, μόνον σε ημέρες εφημερίας και μάλιστα εκ περιτροπής από το σύνολο των Β.Θ.
  • Περικοπή των προσφερόμενων υπηρεσιών από τον κλάδο τους. Αμεσα εντολή κάλυψης αυτού του κλάδου, απαλλαγής του από τις πάμπολλες και ξένες προς το αντικείμενό τους ¨αγγαρείες¨.
  • Ειδικό πρόγραμμα γενικής καθαριότητας των τμημάτων, απέναντι στην πιεστική εντολή και επιμονή των προϊσταμένων, πού θέλουν όσο το δυνατόν πιο πολλές παρεχόμενες υπηρεσίες από έναν κλάδο πού βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.
         Το Δ.Σ του Σωματείου μας, στην τελευταία σχετική συνεδρίαση του, ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ και ΖΗΤΑ, την επίλυση ΑΜΕΣΑ όλων αυτών των προαναφερόμενων προβλημάτων, του συγκεκριμένου αυτού κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: