Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Παρέμβαση του Σωματείου μας για τα Προβλήματα του Κ.Υ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ.


Αριθμ. Πρωτ:….….......76.
Πάτρα……….........10.4.12.          ΠΡΟΣ: Διοίκηση Νοσοκομείου ΑΓ ΑΝΔΡΕΑ. 
 
           Στην πρόσφατη επίσκεψή μας στο Κ.Υ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΑΣ, την Δευτέρα 9/4/12, διαπιστώσαμε πληθώρα προβλημάτων. Βρήκαμε ένα Κ.Υ, που απευθύνεται σε μια μεγάλη και δύσκολη έκταση, σε πάρα πολλούς κατοίκους, να λειτουργεί με ελάχιστες δυνάμεις. Βρήκαμε ένα Κ.Υ να λειτουργεί δυστυχώς με 1 Νοσηλεύτρια, 1 Διοικητικό, 2 οδηγούς, 1 Παρασκευάστρια, 1 καθαρίστρια, 2 κλητήρες, 2 φύλακες και 9 Ιατρούς. Αν και ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ να έχει μια πάρα πολύ μεγάλη και πλούσια δραστηριότητα, μια δράση πού επεκτείνεται και καλύπτει ακόμη και περιοχές του Ν. Ηλείας.
           Βάσει των δυνάμεων που προαναφέρουμε, δεν έχει πλήρη Νοσηλευτική κάλυψη, παρά μόνον τα πρωϊνά. Δεν έχει Ακτινολογική Κάλυψη (καλύπτεται από ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ μόνον μία φορά την εβδομάδα). Το παμπάλαιο (20ετίας και πλέον) και με πολλά προβλήματα Ασθενοφόρο του δεν λειτουργεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, παρά μόνον τα απογεύματα. Δεν υπάρχει κάλυψη από Μαίες. Δεν υπάρχει κάλυψη από Τραυματιοφορέα, απουσία που καλύπτετε από τις φιλότιμες προσπάθειες των υπολοίπων Εργαζόμενων και όχι μόνον. Δεν υπάρχει Ορθοπεδική κάλυψη. Δεν υπάρχει φύλαξη καθ΄ όλη την διάρκεια του 24ώρου. κλπ.

Για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων Προβλημάτων επιβάλλεται και πρέπει, ΑΜΕΣΑ:
  • Κατ΄ αρχήν ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ όλων των Ειδικοτήτων, απέναντι στις μεγάλες Ελλείψεις σε Προσωπικό, ελλείψεις πού θα μεγαλώσουν με τις επικείμενες 4 Συνταξιοδοτήσεις.
  • Συντήρηση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου και ιδιαιτέρως αντιμετώπιση του προβλήματος του υπογείου που πλημμυρίζει αρκετά συχνά.
  • Προμήθεια καινούργιου Ασθενοφόρου.
  • Κάλυψη σε ότι αφορά την μεταφορά του υλικού πού κάθε φορά χρειάζεται το Κ.Υ.
          Με δεδομένη λοιπόν την μεγάλη εμβέλεια του συγκεκριμένου Κ.Υ, όπως προαναφέρουμε και ιδιαιτέρως την αναγκαιότητα ύπαρξής του, ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων προβλημάτων πού δεν είναι και τα μόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: