Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Στο ψυγείο η κατάταξη των δικαστικών υπαλλήλων στο νέο μισθολόγιο.

          Φρένο στην κατάταξη δικαστικών υπαλλήλων στο νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο βάζει με προσωρινή διαταγή το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών που έκανε δεκτές δύο αιτήσεις εργαζομένων στη γραμματεία των δικαστηρίων απαγορεύοντας την ένταξή τους στο νέο καθεστώς, τουλάχιστον μέχρι ότου εκδοθεί απόφαση επί της προσφυγής τους.
         «Οι δικαστικοί υπάλληλοι αποτελούν απολύτως διακριτή κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, με ιδιαίτερη προστασία από αυτή των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων, που κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα», υποστηρίζουν οι δύο γυναίκες που υπηρετούν 12 και 24 χρόνια αντίστοιχα στα δικαστήρια.
                Και με βάση τη συνταγματική προστασία που τους παρέχεται,
αντιτείνουν ότι ο κοινός νομοθέτης «δεσμεύεται όχι μόνο να μην τους εντάσσει σε ενιαίο νομικό καθεστώς με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά αντιθέτως να υιοθετεί ρυθμίσεις που τους διαφοροποιούν από τις άλλες κατηγορίες υπαλλήλων».
         Για τη θεμελίωση του βασικού επιχειρήματός τους επικαλούνται σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έχει κρίνει ότι «η διαφορετική ρύθμιση της υπηρεσιακής κατάστασης των δικαστικών υπαλλήλων σε σχέση με τους δημοσίους υπαλλήλους δικαιολογείται από τη διαφορετική νομική θέση και την ιδιαίτερη φύση των καθηκόντων τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: