Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Παρέμβαση του Σωματείου μας για τα Προβλήματα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Αριθμ. Πρωτ:……...............77.
Πάτρα………...............12.4.12.         ΠΡΟΣ: ΔΚΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

           Τα προβλήματα των Συναδέλφων –Εργαζόμενων στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ, όπως αυτά κατατέθηκαν στη συνάντηση που είχαμε μαζί τους την Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 11/4/12, είναι αρκετά και μάλιστα πάρα πολύ σοβαρά.
           Το μεγαλύτερο και το πιο σημαντικό πρόβλημα γι΄ αυτούς τους Συναδέλφους είναι οι μεγάλες ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Ελλείψεις πού έχουν φθάσει σε δραματικά επίπεδα μετά και τις τρείς πρόσφατες Συνταξιοδοτήσεις.
          Αυτές οι Ελλείψεις Προσωπικού σε συνάρτηση με τον τρόπο απασχόλησής τους και τα τρία διαφορετικά διάσπαρτα κτιριακά συγκροτήματα ευθύνης τους, καθιστούν το συγκεκριμένο τμήμα ΑΔΥΝΑΜΟ και ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ για να λειτουργήσει όπως πρέπει.
          Πέρα από τα προαναφερόμενα, υπάρχουν κι΄ άλλα προβλήματα που χρίζουν ΑΜΕΣΗΣ παρέμβασης, όπως:
  • Η απασχόληση τους με ΑΣΑΦΕΣ και ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ αντικείμενο δουλειάς, καλύπτοντας ανάγκες ακόμη και πέρα από τα συνήθη καθήκοντά τους.
  • Η μη κάλυψή τους από την υπηρεσία στους ανακριτές ακόμη και στα Δικαστήρια πού πάρα πολλές φορές οδηγούνται λόγω των υπηρεσιακών παρεμβάσεών τους.
  • Η μη στήριξή τους από την Αστυνομία στις πάρα πολλές δυσκολίες, στα προβλήματα πού αντιμετωπίζουν.
  • Στο ωράριό τους όπου έχουμε βάρδια 8-16, ωράριο που θα πρέπει αμέσως να καταργηθεί κλπ άλλα προβλήματα με το πρόγραμμα υπηρεσίας, την έκδοσή του, την άνιση συμμετοχή στις βάρδιες και με την μη επαρκή κάλυψη των ημερών εφημερίας.
  • Με την χωρίς ΣΤΟΛΕΣ και ΜΠΙΠ εργασία τους, με ασαφές το σημείο αναφοράς τους και με ΑΝΟΥΣΙΟ βιβλίο Συμβάντων.
           Για τα προαναφερόμενα προβλήματα, που δεν είναι και τα μόνα, επιβάλλεται και πρέπει ΑΜΕΣΑ συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να βρεθούν οι άκρως απαραίτητες λύσεις, δεδομένου ότι η επικρατούσα κατάσταση στο συγκεκριμένο τμήμα είναι πάρα πολύ κρίσιμη και σοβαρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: