Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στην 6η ΥΠΕ, για τις τοποθετήσεις Προϊσταμένων.

ΑΘΗΝΑ 22-3-2013
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1387
ΠΡΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΗ 6ΗΣ ΥΠΕ
ΚΟΙΝ.: 1. ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
3. ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΗ – ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ
               Κύριε Διοικητά,
        Ανατέθηκαν καθήκοντα Προϊσταμένων Τομέων στον Α' και Β' Χειρουργικό Τομέα στις ΤΕ Νοσηλεύτριες Βασιλική Λυμπέρη και Αγγελική Δημοπούλου με απόφαση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών από 8/1/2013.
      Όμως χωρίς να έχετε αρμοδιότητα εκ του νόμου εκδώσατε απαγορευτική εγκύκλιο για αναθέσεις Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων έως την εφαρμογή άρθρων του Ν.4052/2012 και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
       Όμως σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 14 οι Διοικητές των Νοσοκομείων και μόνο έχουν την συγκεκριμένη αρμοδιότητα.
       Οι επικείμενες αλλαγές και η αναμονή έκδοσης νέων οργανισμών δεν αποτελεί επιχείρημα καθότι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών συνεχίζει να λειτουργεί με βάση το οργανόγραμμα που είναι σε ισχύ.
       Σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία (Ν.3528/2007, Ν.3839/2010, Ν.4024/2011 και εγκυκλίους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης νόμιμα αναθέτουν καθήκοντα Προϊστάμενων Οργανικών Μονάδων οι Διοικητές των Νοσοκομείων.
         Μάλιστα με εγκύκλιο του Γ.Λ.Κ. δικαιούνται το επίδομα ευθύνης για όσο διάστημα διαρκεί η νόμιμη ανάθεση. Νόμιμη ανάθεση είναι η απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου.
Οφείλετε λοιπόν την πρωτοβουλία ανάθεσης ή μη, καθηκόντων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων να την αφήσετε στους Διοικητές των Νοσοκομείων, όπως ορίζουν σχετικοί Νόμοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ                      ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: