Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

    Την  Παρασκευή 15/3/13, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Νοσοκομείου, μια συνεδρίαση πού έγινε μετά από 162 ημέρες ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ του Δ.Σ. Μια ανυπαρξία με αποκλειστική ευθύνη του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, ο οποίος δυστυχώς δεν ευαισθητοποιήθηκε επί 8 ολόκληρους μήνες να καλύψει το κενό πού υπήρχε στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, να διορίσει  ένα μέλος, το απαραίτητο ένα μέλος για να λειτουργήσει το Δ.Σ, αφήνοντας έτσι το Νοσοκομείο στην τύχη του.
      Ως γνωστόν το Δ.Σ του Νοσοκομείου είχε να συνεδριάσει από την 2/10/13, την ημέρα όπου συμπληρώθηκαν τρείς μήνες από την παραίτηση ενός από τα διορισμένα μέλη του, μια παραίτηση πού, αφού δεν αντικαταστάθηκε μέσα στο τρίμηνο, κατέστησε ανενεργό το Δ.Σ, βάσει των κείμενων διατάξεων.
       Σ’ αυτήν λοιπόν την Συνεδρίαση, όπου το Δ.Σ του Νοσοκομείου ασχολήθηκε με 52 συνολικά θέματα, 44 του ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ και 8 του Ν.Ν.Θώρακος, είχαμε:
Α). Την  Συγκρότηση του Νέου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Νοσοκομείου που απαρτίζεται από τούς: 
       - Τζίφα Δέσποινα, Διοικητική Διευθύντρια.
       - Παπαναγοπούλου Γωγώ, Διευθύντρια Νοσηλευτικής.
       - Αργυρόπουλο Γιάννη, Διευθυντή Τεχνικής Υπηρεσίας.
Και τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας:
       - Γιαννόπουλο Σπύρο και
       - Παλουμπιώτη Θόδωρο.
Β). Απόφαση  για την λειτουργία της ΜΕΘ, όπου και επισήμως πλέον θα λειτουργεί με 6 κλίνες. Βέβαια σ' αυτήν την συνεδρίαση μετά από πρόταση του Εκπροσώπου των Εργαζόμενων Κώστα Πετρόπουλου, αποφασίστηκε  να ζητηθεί η πρόσληψη Προσωπικού και Ιατρών για την πλήρη ανάπτυξή της ΜΕΘ, για την λειτουργία και των 10 κλινών πού προβλέπονται, λόγω των μεγάλων αναγκών της περιοχής μας σε κλίνες ΜΕΘ.
Γ). Μετά από σχετική πρόταση του εκπροσώπου των Εργαζόμενων Κώστα Πετρόπουλου, πάρθηκε ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για να ζητηθεί εκ νέου η χρηματοδότηση του Νοσοκομείου από το Υπουργείο, με το απαραίτητο ποσό, για την πληρωμή των οφειλόμενων Αργιών και Νυκτερινών του Προσωπικού.
Δ). Λόγω των περιορισμένων κωδικών στον προϋπολογισμό, περιορισμός πού οφείλεται στις ελλιπείς πιστώσεις, Αποφασίστηκε η διαπραγματευτική διαδικασία με τις διάφορες εταιρείες, για διαγωνισμούς όπως το πλύσιμο του Ιματισμού κλπ, διαδικασία πού βρήκε αντίθετο τον Εκπρόσωπο των Εργαζόμενων, ό οποίος αρνήθηκε την προκρούστια αυτή πρακτική πού δημιουργούν οι ελλιπείς πιστώσεις, πιστώσεις και διαδικασίες πού καθιστούν δύσκολη την λειτουργία του Νοσοκομείου.
Ε). Πάρθηκαν αποφάσεις για διαγωνισμούς πού αφορούσαν την Καθαριότητα του Νοσοκομείου, τα Κυλικεία, το ψυγείο του Νεκροτομείου, την προμήθεια Βηματοδοτών, Υγειονομικό Υλικό  κλπ άλλες ανάγκες του Νοσοκομείου, καθώς επίσης και για την ματαίωση και επανάληψη αρκετών άλλων διαγωνισμών.
          Από τον Εκπρόσωπο των Εργαζόμενων στο Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: