Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Παράταση για τις πρώτες 2.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο δίνει η τρόικα.

           Παράταση για την αποχώρηση των πρώτων 2.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο δίνει η τρόικα, όταν σύμφωνα με την αρχική συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τριμερή, οι ίδιοι θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους έως τον Ιούνιο. Όπως ορίζει η νέα συμφωνία, στόχος είναι να έχουν αποχωρήσει 4.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το τέλος του έτους, και συνολικά 15.000 έως και τον Δεκέμβριο του 2014.
           Δεξαμενές των αποχωρήσεων θα αποτελέσουν οι επίορκοι, οι «πλεονάζοντες» εργαζόμενοι που θα προκύψουν από την συγχώνευση οργανισμών και φορέων του Δημοσίου, όσοι θα αξιολογηθούν αρνητικά και δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, και αυτοί που θα επιλέξουν το δρόμο της εθελούσιας εξόδου.
         Στον αντίποδα, σε ισχύ παραμένει συμφωνία υπαγωγής 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος τον Ιούνιο, και ακόμα 12.500 μέχρι το τέλος του έτους.
          Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα της «Καθημερινής» μοναδική επισήμανση που περιέχεται στο νέο Μνημόνιο είναι ότι σημαντικό μέρος των απολύσεων θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Aναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: