Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

H Oμιλία του Προέδρου του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς του 2013.

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες - Συνταξιούχοι-Ανεργοι-Νέες και Νέες   
         
            Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ απευθύνει θερμό Ταξικό και  Αγωνιστικό χαιρετισμό σ΄ όλους τούς Εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Άνεργους και  τούς Νέους της περιοχής μας.
             Η 1η ΜΑΗ για μας είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ, είναι μέρα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΑΓΩΝΑ, είναι μέρα ΤΙΜΗΣ και ΜΝΗΜΗΣ για όλους τούς απανταχού ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ της Εργατικής Τάξης. Τιμάμε σήμερα την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ και όλους εκείνους τούς ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ που έδωσαν ακόμη και το αίμα τους για το Εργατικό Κίνημα, σήμερα που όλοι οι λαοί πλήττονται από τις αντεργατικές, τις  νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
         Η Φετινή ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ βρίσκει  όλους τους πολίτες, όλους μας αντιμέτωπους με το νέο ΣΚΛΗΡΟ πακέτο της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με μια πολιτική  που προσπαθεί να ξεπεράσει τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, με μέτρα σε βάρος των Εργαζόμενων και δυστυχώς υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των Τραπεζιτών.
 Η 1η ΜΑΗ του 2013 βρίσκει την Ελληνική Κοινωνία αντιμέτωπη
Ø   Με την Κατάργηση - την συγχώνευση Φορέων, Οργανισμών, Τμημάτων και Υπηρεσιών πολύτιμων σε περιόδους κρίσης και το χειρότερο με την διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών, που συνειδητά καθημερινά κατασυκοφαντούνται και αδειάζουν από Προσωπικό, για να Ιδιωτικοποιηθούν, να ξεπουληθούν, να δοθούν βορρά στους Ιδιώτες, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
Ø   Με τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας να εμπορευματοποιούνται.
Ø   Με την συνεχή ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ των Δημόσιων Κοινωνικών αγαθών,  λόγω της μνημονιακής πολιτικής που Υποχρηματοδοτεί τα Νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, που αφήνει τα Νοσοκομεία τα Κέντρα Υγείας και τις μονάδες  πρόνοιας να λειτουργούν με μεγάλες ελλείψεις σε  Προσωπικό και Ιατρούς, με  τις Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών, τις μειώσεις κλινών και Οργανικών θέσεων, μια πολιτική με τεράστιες επιπτώσεις  στους Εργαζόμενους, στους Πολίτες και  στις παρεχόμενες υπηρεσίες, μια πολιτική που κατεδαφίζει το ΕΣΥ και βλάπτει την Υγεία.
Ø   Με τον Δημόσιο πλούτο της χώρας μας να ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ αντί ¨πινακίου φακής¨, θυσία στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων κεφαλαιούχων, των Εργοδοτών και των Τραπεζιτών.
Ø   Με τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ που μονιμοποιούνται και τα Ασφαλιστικά μας ταμεία να οδηγούνται στην πλήρη κατάρρευση.
Ø   Με την Οικονομία να διαλύεται, τις μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν, την ύφεση να εκτοξεύεται σε επικίνδυνα επίπεδα, εκατοντάδες χιλιάδες Εργαζόμενους να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται και την Ελληνική Οικογένεια να αντιμετωπίζει προβλήματα στοιχειώδους επιβίωσης.          
          Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ  του 2013 βρίσκει τους Έλληνες  Εργαζόμενους Δημοσίους Υπαλλήλους, στοχοποιημένους, να χαρακτηρίζονται άλλοτε υπεράριθμοι, άλλοτε διεφθαρμένοι και άλλα πολλά που εργολαβικά έχουν αναλάβει τα γνωστά δελτία των 8, προκειμένου να προετοιμαστούν και να δικαιολογηθούν οι μαζικές απολύσεις που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση, καθ΄ υπόδειξη της Τρόϊκας που θέλει να σπάσει το ταμπού της μονιμότητας στην Ελλάδα, την κατάργηση της μονιμότητας, κατάκτηση ενός και πλέον Αιώνα και μάλιστα Συνταγματικά κατοχυρωμένη. Δυστυχώς βρισκόμαστε  αντιμέτωποι με τις Κυβερνητικές αποφάσεις που οδηγούν σε  Απολύσεις στο Δημόσιο, την στιγμή που η ΑΝΕΡΓΙΑ στη χώρα μας καλπάζει με επικίνδυνες διαστάσεις για την Ελληνική Κοινωνία, αγγίζοντας το 30% και ιδιαιτέρως στους Νέους να ξεπερνά το 56 %.
Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες - Συνταξιούχοι-Ανεργοι-Νέες και Νέες
          Μπροστά σ αυτές τις εξελίξεις, απέναντι στα προαναφερόμενα προβλήματα πού δεν είναι τα μόνα, την   1η του ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, βγαίνουμε όλοι στους δρόμους, συνεχίζοντας τον ΑΓΩΝΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ενάντια στην υλοποίηση του 4ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ που βρίσκεται σε εξέλιξη και πού περιέχει κι άλλα ΣΚΛΗΡΑ μέτρα, παρά τις προεκλογικές αλλά και μετεκλογικές υποσχέσεις των κυβερνώντων.
          Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ μια άλλη πολιτική που να διασφαλίζει τα Εργασιακά- Ασφαλιστικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.
          Οι Εργαζόμενοι , οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, οι Νέοι, όλοι οι Άνθρωποι του μόχθου, όλοι εμείς, όλοι μαζί αγωνιζόμαστε:
Ø     Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της μνημονιακής πολιτικής.
Ø     Για να αποτρέψουμε την διάλυση του Δημοσίου και τις απολύσεις των Εργαζόμενων.
Ø     Για την Αναβάθμιση των Δημόσιων Υπηρεσιών.
Ø     Για την κατοχύρωση των Κοινωνικών Αγαθών.
Ø     Για μια άλλη πολιτική πού να σέβεται τον Άνθρωπο.                                   
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
      ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
 ΜΑΙΝΟΥΜΕ στις ΕΠΑΛΞΕΙΣ του ΑΓΩΝΑ.
    ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
                    .......................
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ
                    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: