Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ της 12ης-1ης/24.01.17, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

      Την ΤΡΙΤΗ 24/1/17, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας,  μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου μας,  με  τα παρακάτω θέματα:

I.       Οι Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ.
II.    Οι Εξελίξεις με την Διοίκηση του Νοσοκομείου,Τα Κτιριακά, τον Οργανισμό και τον Προϋπολογισμό.
III.  Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Σωματείου μας.
IV.    Διάφορα τρέχοντα ζητήματα και Ενημερώσεις.

   Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν ο Χατζηλάμπρου και η Γκαργκάσουλα,           ο  Πρόεδρος του Σωματείου μας, αφού γνωστοποίησε στα Μέλη του Δ.Σ, την παραίτηση του μέλους του Δ.Σ του Σωματείου μας ΜΑΡΓΩΝΗ ΑΘΗΝΑ, λόγω  υποχρεώσεων,  την οποία  βεβαίως και ευχαρίστησε για την θητεία της στο Δ.Σ και αφού καλωσόρισε το νέο μέλος του Δ.Σ του Σωματείου μας, την επόμενη Αναπληρωματική ΤΟΥΤΟΥΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, στην οποία ευχήθηκε καλή θητεία, καλή δουλειά και συνεργασία στο υπολειπόμενο διάστημα της θητείας μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης,  αναφέρθηκε:

Ø Κατ΄ αρχήν στις επικείμενες ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ της ΠΟΕΔΗΝ
ü Τόσο γι΄ αυτήν την προγραμματισμένη για έξω από το Μαξίμου, την 25/1/2017.
ü Όσο και για το ΚΑΡΑΒΑΝΙ της Υγείας, που αυτήν την φορά, μετά την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Πάτρα, συνεχίζει την πορεία του στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Λάρισα, την 1/2/17.
Κινητοποιήσεις όπου θα πρέπει να παραβρεθούμε με όσες πιο πολλές δυνάμεις μπορούμε, είτε με την συμμετοχή των μελών του Δ.Σ, είτε με την συμμετοχή εί δυνατόν και των Συναδέλφων μελών του Σωματείου μας.
Ø Στις εξελίξεις που υπάρχουν με τα κτιριακά, τον οργανισμό και τον Προϋπολογισμό του Νοσοκομείου και βεβαίως την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τα ανοικτά θέματα δηλ. που υπάρχουν και μας επηρεάζουν αρνητικά και που έχουν να κάνουν:
ü Τόσο με τα κτιριακά μας ζητήματα, όπου η διαδικασία παραλαβής του ήδη έτοιμου 7ορόφου καθυστερεί πολύ, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η άμεση επαναλειτουργία του.
ü Όσο και με τον Οργανισμό που επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτε στην κατεύθυνση της τροποποίησής του, πέρα από τις συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει ήδη.
ü Αλλά και με τον προϋπολογισμό, όπου όχι μόνον δεν έχει ψηφιστεί και δεν υφίσταται επί της ουσίας για το 2017,  δυστυχώς δεν έχει γίνει και δεν φαίνεται να γίνεται η αύξηση του πιστωτικού ορίου που διεκδικούμε, μια αύξηση άκρως αναγκαία και απαραίτητη κατά 40% περίπου.
ü Και βεβαίως την στάση της Διοίκησης και προσωπικά του Διοικητή, ο οποίος όχι μόνον δεν επιλύει κανένα από τα πάμπολλα υπαρκτά προβλήματα του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό, απεναντίας με παρεμβάσεις του επιδιώκει συνθήκες διάσπασης και  αποστασίας στο Δ.Σ του Σωματείου, του οποίου η συνοχή του και η δυναμική φαίνεται να τον προβληματίζουν και να τον απασχολούν και όπως μου καταγγέλλεται φέρεται με εμπάθεια απέναντι σε αρκετά μέλη του Δ.Σ και σε αρκετά μέλη του Σωματείου μας, ζήτημα που θα πρέπει να αναδειχθεί και να καυτηριαστεί εντονότατα.
Ø Στην αναγκαιότητα διοργάνωσης κι άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, πέρα από την πετυχημένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, όπως είναι:
ü Η διοργάνωση της καθιερωμένης πλέον Τσικνοπέμπτης.
ü Και η διερεύνηση της δυνατότητας για διοργάνωση ΚΟΥΛΟΥΜΑ την καθαρά Δευτέρα.
Ø Αλλά και στα υπόλοιπα προβλήματα που υπάρχουν, όπως είναι:
ü Οι υπέρογκες χαριστικές πληρωμές, για την εκκαθάριση των παρακλινικών παρελθόντων ετών, όπου αν δεν σταματήσουν την προκλητικότατη κατάσταση θα πρέπει να απευθυνθούμε στις εισαγγελικές αρχές και εάν και εφ΄ όσον υπάρξουν παραγραφές και για το 2014 όπως και για το 2013 να μηνυθεί προσωπικά ο Διοικητής και να ζητηθεί ο σχετικός καταλογισμός.
ü Τα παράλληλα καθήκοντα που παρανόμως συνεχίζουν να υφίσταται και το σοβαρό έλλειμμα προστασίας των Συναδέλφων μας στα ΤΕΠ και όχι μόνον, ζητήματα για τα οποία θα πρέπει να επανέλθουμε συγκεκριμένα τεκμηριωμένα και εμπεριστατωμένα στις εισαγγελικές αρχές, μηνύοντας προσωπικά τον Διοικητή, που παρά τις παρεμβάσεις μας δεν αποκαθιστά την νομιμότητα, σε όλες αυτές τις παράνομες αποφάσεις.
ü Στην απαράδεκτη κατάσταση με την θέρμανση του Ταχύρυθμου.
ü Και βεβαίως το Υπηρεσιακό Συμβούλιο όπου συνεχίζει να υφίσταται η παράνομη σύνθεσή του, παρά τις παρεμβάσεις μας και την σχετική κείμενη νομοθεσία.
Στην Συνέχεια:
    Μετά τις προαναφερόμενες εισηγήσεις και αφού ακολούθησε  η διαδικασία των ερωτήσεων και των τοποθετήσεων, όπου η ΕΣΥ κατέθεσε την διαφωνία της για το πολιτικό σκεπτικό των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΗΝ και βεβαίως ο σχετικός και απαραίτητος διάλογος μεταξύ των μελών του Δ.Σ,
   Το Δ.Σ του Σωματείου μας ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
Ø Την Συμμετοχή μας στις επικείμενες κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, τόσο σ΄ αυτήν έξω από το Μαξίμου την 25/1/17, όσο και στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ της ΥΓΕΙΑΣ στην Λάρισα την 1/2/17, απευθύνοντας σχετικό κάλεσμα συμμετοχής και των Συναδέλφων- Μελών  μας, εγκρίνοντας παράλληλα και την σχετική δαπάνη.
ØΝα καταγγελθεί η εμπαθής συμπεριφορά και η προαναφερόμενη πρακτική του Διοικητή και όχι μόνον απέναντι στο Δ.Σ του Σωματείου, των μελών του, αλλά και των μελών του Σωματείου μας.
Ø Παρακολούθηση των εξελίξεων στο  ήδη έτοιμο 7ορόφο κτίριο, τις διαδικασίες για την  παράδοση-μεταστέγαση και επαναλειτουργία του, όπου παρατηρούνται σοβαρές καθυστερήσεις, καθυστερήσεις που η ανοχή μας εξαντλείται το αργότερο μέχρι την 10η του Φλεβάρη, οπότε σε περίπτωση συνέχισης των καθυστερήσεων και της αβεβαιότητας απαντάμε ΑΜΕΣΑ με ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ και  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, όπου ως διεκδικήσεις πέρα από το κτιριακό θα μπούν και τα ζητήματα του Οργανισμού, της αύξησης των ορίων του Προϋπολογισμού και οι ελλείψεις σε Προσωπικό και Ιατρούς.
Ø Την εμπεριστατωμένη παρέμβασή μας στις ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, σχετικά με την ασφάλειά μας στο χώρο δουλειάς και τις παράνομες σχετικές Διοικητικές επιλογές της Διοίκησης με τα παράλληλα καθήκοντα, καλώντας παράλληλα τους θυρωρούς σε ενημερωτική συνάντηση γύρω από τα καθήκοντά τους και τις υποχρεώσεις τους.
Ø Εξουσιοδότηση του Προέδρου του Σωματείου μας, να γνωστοποιήσει στην επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, το τέλος της ανοχής μας για την κατάσταση με την εκκαθάριση των παρακλινικών των παρελθόντων ετών, τις αναποτελεσματικές υπέρογκες αμοιβές, την παραγραφή του 2013 και τον κίνδυνο για το 2014 και τις προθέσεις μας για σχετική Δικαστική  προσφυγή εάν και εφ΄ όσον αυτή η κατάσταση συνεχιστεί και μετά την επόμενη συνεδρίαση της Διοίκησης.
Ø Ανακοίνωση – καταγγελία για την κτιριακή στασιμότητα, την ανυπαρξία Προϋπολογισμού, την εκκρεμότητα του Οργανισμού, τα προβλήματα της θέρμανσης του Ταχύρυθμου και ιδιαιτέρως για την εμπαθή συμπεριφορά των Διοικούντων στα μέλη του Σωματείου μας, στο Δ.Σ και τα μέλη του.
Ø Συνέχιση της διαδικασίας που εφαρμόζαμε το 2016, για το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.  ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ και λοιπές παρεμβάσεις στο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ και στο Δ.Σ του Νοσοκομείου για την προκλητικά συνεχιζόμενη παράνομη σύνθεσή του.
Ø Την διοργάνωση της καθιερωμένης ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου, την 16 του Φλεβάρη, εγκρίνοντας την σχετική δαπάνη.
Ø ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των μελών μας, για όλα τα προαναφερόμενα, μέσα στο αμέσως επόμενο 15νθήμερο.
                                     Δ.Σ   ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: