Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση ΣΗΜΕΡΑ του Σωματείου μας με την Διοίκηση του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

       Με αρκετά μεγάλη καθυστέρηση, μια καθυστέρηση  που ξεπέρασε τις 15 ημέρες, και μάλιστα λίγες ημέρες προτού εξαντληθούν τα όρια της ανοχής και υπομονής μας, ανταποκρίθηκε ο Διοικητής του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ στο αίτημά μας για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μαζί του, μια συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για ΣΗΜΕΡΑ στις 11:00 πμ, βάσει της παρακάτω σχετικής επιστολής μας.
Αριθμ. Πρωτ:..........304.             ΠΡΟΣ: Διοικητή Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
Πάτρα………..29.12.16.                                 Κον Θεοδ. Σερεμέτη
      k΄ Διοικητά
        Στην πρώτη και μοναδική συνάντησή μας, που έγινε την 18/8/16, σας καταθέσαμε το υπ΄αριθ. 179/18.8.16 11σέλιδο υπόμνημά μας, που αναφερόταν σε 25 περίπου ζητήματα.
        Δεν περιμέναμε ως δια μαγείας να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν όλα αυτά τα ζητήματα, περιμέναμε όμως στα πλαίσια των σχετικών δυνατοτήτων, όπως το αναφέραμε και στον επίλογο του προαναφερόμενου υπομνήματός μας,  να υπάρξουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, σχετικές Συναντήσεις,  για την συζήτηση όλων αυτών των θεμάτων, αλλά και όλων εκείνων που προέκυπταν στην συνέχεια και που με σχετικές επιστολές μας σας επισημάναμε, όπως ήταν οι υπ΄ αριθ, 150/1.7.16, 155/5.7.16, 172/1.8.16, 182/25.8.16, 190/7.9.16, 200/21.9.16, 201/21.9.16, 245/7.11.16, 254/9.11.16, 265/21.11.16 κλπ άλλες παρεμβάσεις.
       Με δεδομένη λοιπόν την σταθερή επιδίωξή μας, που δεν  είναι άλλη, πέρα από την  αντιμετώπιση, την επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό, επιδιώκαμε ΣΥΧΝΕΣ-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ  και ανά ΤΑΚΤΑ χρονικά διαστήματα συναντήσεις. Συναντήσεις ΦΕΡΕΓΓΥΕΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ,  πάντα και το ξανατονίζουμε αυτό στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης, της επίλυσης των προβλημάτων του Νοσοκομείου, των Ασθενών αλλά και των Συναδέλφων Εργαζόμενων πού εκπροσωπούμε.
        Δυστυχώς από την προαναφερόμενη πρώτη συνάντησή μας και παρά τα σχετικά λεχθέντα σ΄ αυτήν και μέχρι σήμερα, αν εξαιρέσουμε κάποιες παραστάσεις που επεβλήθησαν από τις σχετικές κινητοποιήσεις που είχαμε, δυστυχώς δεν υπήρξε καμία συνάντηση μαζί σας, παρά τα προαναφερόμενα προβλήματα και τα σχετικά δύο αιτήματά μας.
   Σήμερα λοιπόν με δεδομένο ότι:
Ø Τα ζητήματα που σας είχαμε θέσει δεν έχουν αντιμετωπιστεί και δυστυχώς συνεχίζουν να υφίστανται, όπως είναι:
ü Ο Ορισμός, η σύνθεση και λειτουργία του Υπηρεσιακού  Συμβουλίου.
ü Οι αντικαταστάσεις στις θέσεις ευθύνης της Νοσηλευτικής.
ü  Οι μετακινήσεις προσωπικού και η άμεση επαναφορά τους στο Νοσοκομείο.
ü Τα παράλληλα καθήκοντα, που παρανόμως συνεχίζονται. Την ανυπαρξία ασφάλειας, το ακάλυπτο Νοσοκομείο και οι κίνδυνοι από τις συχνές επιθέσεις στα ΤΕΠ και όχι μόνον.
         Κλπ άλλα ζητήματα που έχουμε καταθέσει με τις προαναφερόμενες επιστολές μας.
Ø Έχουν ανοίξει πολλά και μεγάλα ζητήματα για το Νοσοκομείο μας, που θα καθορίσουν την προοπτική του, τον μελλοντικό του ρόλο και την λειτουργία του, όπως είναι:
ü Η κτιριακή ολοκλήρωση του 7ορόφου, η επαναλειτουργία του και η χωροταξική μεταστέγαση του 409 και του ΝΝΘώρακος.
ü Ο Οργανισμός του Νοσοκομείου.
ü Ο Προϋπολογισμός του Νοσοκομείου και ιδιαιτέρως η αύξηση του πιστωτικού ορίου, τουλάχιστον κατά 40 %.
Κλπ άλλα ζητήματα τα οποία η Διοίκηση δεν φαίνεται να τα αγγίζει, τα αφήνει στην τύχη τους, όπως τα άφησε στην τύχη τους και ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος επισκεπτόμενος την περιοχή μας και το Νοσοκομείο μας,  δεν έδωσε καμία μα καμία λύση σ΄ αυτά τα μεγάλα ζητήματα, δεν έδωσε λύση δυστυχώς ούτε στην αναγκαία χρηματοδότησή μας για την μεταστέγασή μας που εξαιτίας αυτής της εξέλιξης φαίνεται να πηγαίνει για την άνοιξη, ούτε στα ζητήματα της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.
   Για όλα αυτά λοιπόν τα ζητήματα, στα πλαίσια και σχετικής ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ του Δ.Σ του Σωματείου μας, ΖΗΤΑΜΕ το συντομότερο δυνατόν σχετική συνάντηση μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: