Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Τον Φεβρουάριο ξεκινά η μετεγκατάσταση των κλινικών στο πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου μας.

Τον Φεβρουάριο ξεκινά η μετεγκατάσταση των κλινικών στο πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας» της Πάτρας Στην τελική ευθεία       Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα, που είχαν προκύψει με τις λίστες των ιατρικών μηχανημάτων και τους σειριακούς αριθμούς. «Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η παραλαβή του, να γίνει αμέσως μετά η καθαριότητά του, που είναι σημαντική, θα χρειαστεί οπωσδήποτε μια εβδομάδα, και μετά θα γίνει η μετεγκατάσταση.
       Βέβαια χώροι, που θα έχουν ολοκληρωθεί ως προς την καθαριότητα, πιθανώς να λειτουργούν. Αλλά επειδή ξέρετε ότι αυτά είναι πράγματα, που πρέπει να τα δεις στην αρχή, που ξεκινούν και να τα προγραμματίσεις χρονικά, δεν θα ήθελα να διακινδυνέψω κάποια πρόβλεψη», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο διοικητής του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Θόδωρος Σερεμέτης για το στάδιο, που βρίσκεται η διοικητική παραλαβή του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου.
      Σύμφωνα με τις μέχρι ώρας εκτιμήσεις, στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει και η μετεγκατάσταση των κλινικών, πιθανότατα πρώτα της καρδιολογικής και της παθολογικής. « Όλα αυτά όμως έχουν να κάνουν και με το τι κόσμο νοσηλεύεις , την στιγμή, που σκέφτεσαι να κάνεις την μετακίνηση . Για παράδειγμα, σε μια κορύφωση περιστατικών δεν είναι η κατάλληλη μέρα πιθανά, μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις δυο-τρεις μέρες να καταλαγιάσει κάποια ίωση ή κάτι άλλο, να λιγοστέψει ο κόσμος. Είναι διάφοροι παράμετροι, που θα πρέπει να συνεκτιμηθούν» εξήγησε ο κ. Σερεμέτης.
      Ο εργολάβος έχει αποχωρήσει από το κτίριο από τις 20 Δεκεμβρίου 2016. Ένα μήνα μετά υπήρξε εμπλοκή στην διοικητική παραλαβή προς χρήση, λίγο πριν γίνει ο υγειονομικός καθαρισμός, καθώς, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, είχε δηλώσει προ ημέρων πάλι «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7», ότι δεν είχαν ούτε τις λίστες των ιατρικών μηχανημάτων επακριβώς συμπληρωμένες για να γίνει , όπως πρέπει η παραλαβή, ούτε την διαβεβαίωση, από πλευράς κτιριακών υποδομών ότι τελειώνοντας η παραλαβή , θα τους  δοθεί για χρήση το κτίριο.
       Χτες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια ανακοίνωση της διοίκησης των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, στην οποία αναφέρεται ότι θα παραδοθεί σύντομα το έργο στου πολίτες, αφήνοντας παράλληλα αιχμές τόσο για τον διοικητή του νοσοκομείου όσο και για τον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ, ότι επέρριψαν ευθύνες στην εταιρεία για «δήθεν καθυστερήσεις».
      «Θεωρώ ότι με τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ είμαστε από την ίδια πλευρά. Δεν είμαστε απέναντι ο ένας από τον άλλον. Εγώ τουλάχιστον δεν αισθάνομαι απέναντί τους, ούτε αισθάνομαι αυτούς απέναντί μου. Όμως η συγκεκριμένη ανακοίνωση, με αυτά που περιέχει κατά κάποιο τρόπο με τοποθετεί απέναντί τους. Δεν ισχύει αυτό, έχουν λάθος αίσθηση. Πιθανώς εάν έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση , με τον τρόπο, που είναι γραμμένη ακριβώς, έχουν λάθος αίσθηση των πραγμάτων.
Δεν είπαμε εμείς ότι το έργο έχει τελειώσει συνολικά, εμείς είπαμε ότι το κτίριο έχει τελειώσει. Το έργο μπορεί να έχει και κάποια ακόμα καθυστέρηση και κάποια γραφειοκρατική διαδικασία, που απαιτεί. Ούτε μας το είπε κανείς αυτό, γραπτά να το ξέρουμε , τι είναι αυτό, που θα μας ταλανίσει περαιτέρω, ούτε βέβαια ξέρουμε επακριβώς τι διακυβεύεται ανάμεσα στον εργολάβο και στον ανάδοχο σε κάθε περίπτωση» ανέφερε ο κ. Σερεμέτης.
      Αναφορικά με τις λίστες των ιατρικών μηχανημάτων και τους σειριακούς αριθμούς, στην ανακοίνωση των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ αναφέρεται ότι τις είχαν διαθέσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα και έστειλαν εκ νέου τα στοιχεία την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, με τον διοικητή του νοσοκομείου να ξεκαθαρίζει ότι «οι λίστες δεν στάλθηκαν νωρίτερα από τις 19 Ιανουαρίου, αλλά εκείνη την ημέρα για πρώτη φορά»
      Ο κ. Σερεμέτης δήλωσε ότι δεν υπήρξε ουδεμία επικοινωνία από πλευράς των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ μαζί του, παρά μόνο η ανακοίνωση, που είδε στο διαδίκτυο, χωρίς, όπως αναφέρει να του κοινοποιηθεί προσωπικά. «Δεν υπάρχει αυτό, που γράφεται, για επικοινωνιακά τεχνάσματα. Για ποιο λόγο;
      Τι θα κερδίσω εγώ σαν διοικητής, εάν ξεκινήσει μια εβδομάδα πριν το νοσοκομείο, το μόνο, που θα εξοικονομήσω είναι κάποια πετρέλαια από άλλα κτίρια του νοσοκομείου, γιατι το κτίριο αυτό είναι πιο καλοφτιαγμένο και λιγότερο ενεργοβόρο. Αυτό θα πετύχω. Ο πατρινός λαός θα πετύχει αυτό που πραγματικά πρέπει. Θα παραλάβει το κτίριο σε λειτουργία και θα το χρησιμοποιήσει για την υγεία του. Ποιο είναι το επικοινωνιακό τερτίπι; Πραγματικά δεν το κατάλαβα, όπως το διάβασα», κατέληξε ο διοικητής του νοσοκομείου.
Αναδημοσίευση από το The Best

Δεν υπάρχουν σχόλια: