Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Στο «κόκκινο» το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών


      Το φθινόπωρο σηματοδοτεί για άλλη μια χρονιά την έναρξη των καταγγελιών για την έλλειψη ρευστότητας στο σύνολο σχεδόν των νοσοκομείων της χώρας. Η εικόνα αυτή δεν είναι διαφορετική στα νοσοκομεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) να βρίσκεται ήδη στο «κόκκινο», επισημαίνουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας και ο τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου.

      Σύμφωνα με καταγγελίες, οι περισσότεροι κωδικοί του νοσοκομείου είναι άδειοι λόγω της υποχρηματοδότησής του, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) δε λειτουργούν ούτε ο ακτινολογικός εξοπλισμός ούτε το τραυματιολογικό μηχάνημα και στους εργαζόμενους οφείλονται 27.000 ρεπό και τουλάχιστον 2.000 μέρες κανονικής άδειας.

      Επίσης, εδώ και εννέα μήνες το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου έχει ομόφωνα ψηφίσει την αποδοχή δωρεάς ύψους 1 εκατ. ευρώ από εταιρεία, για ανέγερση κτηρίου που θα χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας για συνοδούς ασθενών. Ενώ έχει βγει και η σχετική πολεοδομική άδεια, το έργο κωλυσιεργεί, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η επιβάρυνση των συγγενών ασθενών που δεν ζουν στην περιοχή.

      Οι δύο βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό, εάν είναι σε γνώση του η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και πώς θα αντιμετωπιστεί, ποιες είναι οι οφειλές του νοσοκομείου, εάν αληθεύει ότι θα υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση και πόση είναι αυτή. Επίσης, για ποιους λόγους η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας δεν έχει προωθήσει τη σχετική δωρεά για την κατασκευή του ξενώνα για τους συνοδούς ασθενών που πραγματοποιούν θεραπείες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: